Hoppa till sidans innehåll

Helg med bortamatcher

12 MAR 2018 01:17
Efter uppehållet började båda våra lag med bortaresor. Vårt allsvenska lag åkte till Borås och Jönköping på lördagen och fick två viktiga poäng med sig hem. Reservlaget åkte till Finspång och Norrköping.
  • Skapad: 12 MAR 2018 01:17

Vårt allsvenska lag spelar för att ta sig upp på en kvalplats. Helgens bortamatcher innebar en svår match mot tabelltvåan Calluna i Borås på lördagmorgon och en måstematch i Jönköping efter lunch.

Det blev en tidig start för Zoritatjejerna i minibussen, redan kl 06.30 var det samling vid hallen och avfärd. Vi var framme i god tid och kunde ladda upp för matchen. Inledningen blev väldigt jämn. Vi vann ett av borden och fick oavgjort på ett annat samt tappade med ynka fem poäng på ett tredje så 1-3 kunde lika gärna varit 3-2 till oss. Calluna var starka hemma och vi hade verkligen inga marginaler på vår sida - vi tappade sju banpoäng med en marginal under 10 poäng eller strax över. Slutresultatet blev 16-3. Mycket bra lagspel där en topptrio blev Moona på 760, Karin 752 och Jenny 746. Hela matchresultatet hittar du här

När vi tackat för matchen väntade lunchen på oss och sedan for vi vidare mot Jönköping och en "måstematch" mot GoIF Fram. Hemmalaget inledde starkast med 4-1 men redan i andra serien plockade vi tillbaka via fina 1520. Tredje serien gick även den vår väg och inför sista serien stod det 6-9. Sista serien pendlade men lagkonstallationen Jenny/Maria vann sitt bord och säkrade oavgjort. Vi tappade övriga tre bord men kämpade ihop en till en vinst på totalen med 13 pinnar! Otroligt skön och viktig seger! Även här en suverän laginsats där samtliga som spelade 4 serier hade över 700 poäng!! Topptrion bestod av Maria J på 761, Mona W 756 och Jenny 753. Hela matchresultatet hittar du här

Vårt reservlag hade lite kortare resa på söndagen då de började med morgonmatch i Finspång mot Vallonen. Då vi denna helg hade ont om Zoritatjejer fyllde vi på laget med två Zorrowjuniorer och två licensierade föräldrar. Laget spelade riktigt bra och öppnade precis som allsvenska laget med att vinna ett genom Ulli/Mona SK och fick ett oavgjort genom Anna/Sandra, Sandra öppnade med en 200-serie. Andra och tredje serien blev det 1-4 och i sista lyckades vi återigen med en oavgjord serie, denna gång av Sussie/Robert där Robert avslutade med 220 poäng. Högsta slagningen i laget stod Sandra för när hon slog personbästa och fick ihop 687 poäng - grattis! Våra juniorkillar Joel och Albin var det lag som tog två banpoäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Nästa match spelades i Haga i Norrköping mot blandlaget BK 46/Origo. Här var hemmalaget starkast och vann samtliga serier med 4-1 vilket innebar en förlust med 16-4 när matchen var färdigspelad. Bra lagspel och även här var vår unga Sandra i topp med 665 poäng följt av Ulli på 653 poäng (Ulli stod för söndagens jämnaste matcher med 657 i Finspång.)
Hela matchprotokollet hittar du här
Våra spelare fick spela med en hel del elitspelare som publik eftersom matchen efter var en elitseriematch mellan BK Kaskad och Team Pergamon.

Nästa helg väntar en utmanande hemmamatch för vårt allsvenska lag då serieledarna Söder kommer på besök. Vi hoppas på mycket publikstöd till den matchen som spelas på söndag 18/3 kl 11.00.
Vårt reservlag spelar match direkt efter mot Ten Pin från Motala.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer;

Nästa klubbfajt startar 25/4 2019!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,
in och tävla här: www.klubbfajten.se

 

 

 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;

 


sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info