Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Karlsson Även om det är match har vi kul på banorna tillsammans!

Bästa möjliga start på året!

13 JAN 2019 21:19
Nytt år och nya möjligheter att prestera på topp! Vi fortsätter vår resa tillbaka till allsvenskan och hoppas att kanske, kanske kan det här bli året det vänder för dambowlingen!
  • Skapad: 13 JAN 2019 21:19

2019-års första match spelade vi hemma mot BK Båken en sen lördageftermiddag. Det hade varit fullt med matcher hela dagen så roligt nog fanns det en hel del av våra bowlande vänner från andra klubbar kvar och tittade - ja, i alla fall i början av matchen.

Matchen i sig var nog mest spännande i början då verkade våra gästande Västerviksdamer i BK Båken hänga med och läsa banorna bra. Seriepoängen 1441-1407 speglar nog mer hur jämn första serien var än banpoängen 4-1. Den banpoängen kopierades sedan till de återstående tre serierna också så matchen avgjordes redan efter tredje serien. Det var en riktigt grym lagseger som vanligt och mycket bra spel av samtliga! Matchbäst blev vårt nyförvärv Felicia för som fick ihop 778 poäng! Lite extra roligt så här i materialtider då Felicia spelar med det 12-pundsklot hon fick en gång i tiden när hon började spela. 
Även om matchen kanske inte var spännande var det otroligt kul att se lagmaskinen Zorita spela sig till en välförtjänt seger i årets första match. Västervikstjejerna var som vanligt trevliga att spela med och mot och bjöd på en riktigt bra stämning trots sin förlust - tack för det tjejer!
Hela matchprotokollet hittar du här

Som sagt bra start för oss och med en välbehövlig pluskvot då vi har några tuffa matcher kvar. Tyvärr känns det som betoningen ligger på att vi bara har några matcher kvar. Tabellen haltar en del och det innebär bl a att vi kommer spela två omgångar till sedan väntar ett uppehåll i hela februari innan vi åker över till Gotland första helgen i mars. Helgen efter blir det hemmamatch innan det väntar ett nytt uppehåll. 
Inför det här året fick samtliga damklubbar ut en enkät från Svenska Bowlingförbundet som vi hoppas att våra bowlande vänner i hela landet tänker svara på. Det handlar om vår framtid. Vi har förstått att frågan ska diskuteras på ordförandekonferensen den 9-10 februari och vi kommer tillsammans med ordförande i vårt distrikt att vara representerade där. Hoppas fler distrikt kommer ha representanter på plats.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer;

Nästa klubbfajt startar 25/4 2019!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,
in och tävla här: www.klubbfajten.se

 

 

 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;

 


sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info