Hoppa till sidans innehåll

Spännande seriepremiär!

17 SEP 2018 00:45
Seriepremiären som inleddes med en hemma mot Biet/Finesse blev otroligt spännande match!
  • Skapad: 17 SEP 2018 00:45

Efter en minst sagt turbulent start på vår bowlingsäsong i division 1 lyckades vi få ihop ett lag utan reserv. Vi öppnade med en hel del premiärnerver och lyckades bara försvara ett banpar i en jämn start. Underläge med 1-4 efter första serien blev den tändvätska vi behövde för att vakna till och ta tag i matchen. Andra serien ökade vi med nästan 100 poäng, vann på två banpar och även totalen. Tredje serien fortsatte i samma tempo och vi fick ihop 4-1 och ledning i matchen inför sista serien med 8-7. 
Sista serien blev en riktig nagelbitare där vi länge såg ut att ha två banpar och totalen på vår sida. I slutrutorna var vi nära att ta ett tredje banpar men det krävde en dubbel av undertecknad. Första strajken satt och andra träffen var bättre men sjuan stod kvar. Det innebar då Agneta i Biet/Finesse tog sitt hål och slog ner 8 käglor i bonusslaget att de vann det banparet med 2 poäng. Tyvärr hade vi lite väl mycket tomrutor i slutet och tappade även totalen så den otroligt jämna matchen slutade 10-10. Även kägelpoängen var jämn mellan lagen så kanske var det rättvist med en poäng vardera.

Nästa helg får vi chansen att möta Biet/Finesse på deras hemmaplan i Eskilstuna och spela om två poäng! Efter det bär det iväg till SM-hallen i Gullmarsplan, Stockholm. Osäkert om Zorita får med sig sina SM-medaljörer i skrivande stund.

Hemmapremiärens högsta slagning stod Pia för med 742 poäng och efter det var det jämnt. Högsta slagningen hos Biet/Finesse hade Anna med 730 poäng. Hela matchprotokollet hittar ni här

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer;

Nästa klubbfajt startar 25/4 2019!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,
in och tävla här: www.klubbfajten.se

 

 

 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;

 


sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info