Hoppa till sidans innehåll
Härligt att avsluta säsongen med en hemmavinst!

Värdig avslutning på säsongen!

13 APR 2019 20:46
Trots att vi inte klarade målet att kvala till allsvenskan avslutade vi idag med flaggan i topp! Vi vann som den lagmaskin vi är framburna av vår trogna publik - TACK!
  • Skapad: 13 APR 2019 20:46

Tillsammans är ett ord vi ofta använder och ett ord som verkligen sammanfattar vår säsong i division 1. Det har varit bowling, skratt, tårar (både av glädje och av frustration) och vi har rest - alltid tillsammans! Vårsäsongen har för vår del varit lite tråkig med i snitt en match i månaden och flera veckors uppehåll mellan och tabellen har haltat rejält. Vi har genomfört alla matcher trots en säsong mer skadedrabbad än vanligt och vi har haft chansen att låta alla spela. Ett av mina bästa minnen är nog segern i Stockholm.

Säsongens sista seriematch fick vi spela på hemmaplan mot trevliga Hudiksvallstjejerna i Elan. Inledningen blev lite avvaktande och till gästernas fördel. Moona/Felicia var de enda som vann sitt bord men Maria/Pia lyckades spela oavgjort så 1-3 underläge. Det var dock ett underläge som vändes snabbt när vi tände till rejält i andra serien och kunde plocka in underläget och ta tag i matchen via 5-0. Tredje serien blev nästan en repris men Elantjejerna fick med sig ett bord. Det räckte dock inte för gästerna utan matchen avgjordes efter tre serier då 10-4 innebar två poäng till oss. Sista serien blev banpoängmässigt jämnare med 3-2 även om vi hade 170 poäng mer i totalen i kägelpoäng. Matchens bästa spelare blev passande nog våran Hudiktjej Felicia som dundrade in 818 poäng! Segern var som sagt en laginsats och det kändes underbart att få avsluta säsongen med en hemmavinst!
Hela matchprotokollet hittar du här

Hur division 1-serien ser ut nästa år, var vi kommer spela och vilka vi kommer möta vet vi i dagsläget inte. Nu väntar först kvalhelgerna och sedan kommer seriekommittén förhoppningsvis lyssnat på oss damer och se till att vi på något sätt håller liv i dambowlingen. Vi kan bara hoppas att vi till nästa år kanske, kanske har fått några fler damlag i Östergötland - att det av våra 100 licensierade damer i Östergötlands ska gå att få ihop mer än ETT lag är väl inte för mycket att önska. 

Innan säsongen är helt klar återstår en 4-mannamatch samt SM-kval/KM. Vi passar gärna på redan nu att tacka alla som stöttat oss på och bakom banorna den här säsongen. Hoppas vi alla ses till hösten igen och att vi får hälsa flera av våra skadade spelare välkomna tillbaka på banorna! Självklart även nya spelare/medlemmar som vill uppleva glädjen i bowlingen!

Det togs en mängd foton på oss efter matchen och vi har valt att samla några av dem i ett fotoalbum och dela med oss! Klicka här för att komma till albumet

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info