Hoppa till sidans innehåll

Viktiga poäng i bortamatch

27 JAN 2019 23:31
Zoritorna packade lördagmorgon in sig i minibussen från MABI och körde i snövädret norrut för bortamatcher i Norrtälje och Uppsala.
  • Skapad: 27 JAN 2019 23:31

Redan innan vi åkte hade vi fått höra om olycka på E4:an i norrgående körfält, strax norr om Norrköping så vi var förberedda på att få köra en kortare omväg och hade gett oss iväg i tid. Väderleken var inte bästa tänkbara men inte heller allt för besvärligt så vi hann med ett kortare stopp på vägen och kom fram till hallen i Norrtälje i god tid.
Det blev en riktigt bra start för oss med 1388-1471 med Felicias och Moona i täten som dundrade in 454 poäng tillsammans (243 på Felicia och 211 på Moona). Ledning i banpoängen med 2-3. Tyvärr blev det ett riktigt magplask i andra serien med 5-0 till hemmalaget i både andra och tredje serien. Därmed var matchen avgjort men vi kämpade tappert i sista serien och lyckades snygga till resultatet lite genom att vinna två bord och totalen samt spela oavgjort på ett bord. Slutresultatet blev en förlust med 13-6. Mycket bra kämpat av laget med fyra spelare över 700-strecket, Moona på 785 poäng, Felicia på 781 poäng, Carina på 724 och Elliz på 720. Hela matchprotokollet hittar du här

Det fanns ingen tid att gräma sig över förlust utan vi fick kasta på oss kläder och skynda oss ut till minibussen för att försöka med det smått omöjliga att hinna klä om, packa minibussen, köra på snöiga vägar en sträcka som beräknas ta ca 1 tim och 15 minuter, packa ur minibussen, parkera den, klä om - allt detta har seriekommittén tänkt att vi skulle hinna på 1 timme och 40 minuter!! Att hinna äta och fylla på energi är tydligen inte som behöver tas med i beräkningen. Vi hade insett även detta och de som skulle spela från start fick äta medhavd mat i bussen medan reserven körde. Kan säga att jag som valt att inte spela från start och köra bussen var kanske inte på bästa humör när vi kom fram till Uppsala. Eftersom vädret dessutom medförde att det inte gick att hålla rekommenderad hastighet på de snötäckta och kurviga vägarna fick vi ringa och förvarna om att vi kunde bli sena. När jag väl parkerat bussen och bytt om hade lagen redan påbörjat inspelningen... Som reserv vill man gärna kunna heja och stötta men i den här matchen kombinerades den av att försöka hinna äta något.
Kanske inte så konstigt att vi tappade första serien med minsta möjliga marginaler. Hemmalaget vann med 3-2 efter att tagit totalen med 2 poäng. Andra och tredje serien tappade hemmalaget en hel del medan vi höll en väldigt jämn nivå och vann med 1-4 och 0-5. Det innebar att även denna match var avgjord efter tre serier men den här gången till vår fördel. Sista serien kämpade sig hemmalaget tillbaka och vi vann bara ett bord men lyckades få med oss totalen med 1 poäng. Bra laginsats och grymt bra kämpat med tanke på omständigheterna. Gittan blev matchbäst på 737 poäng följt av Carina på 699 poäng, bra inhopp även av undertecknad med 371 på två serier. Vår grymma unga Sandra var väldigt jämn med 638 poäng i Norrtälje och 658 poäng i Uppsala och vi är väldigt glada att hon ville tillbringa en lördag med oss. Hela matchprotokollet hittar du här

Det var nio lyckliga tjejer som satt ner i hallen efter matchen och åt mat - äntligen! Välbehövligt inför hemresan och humöret på topp igen med två viktiga poäng med i bagaget.

Poängen innebär att vi just nu ligger 2:a i den haltande tabellen med 18 poäng. Biet/Finesse som leder serien har 20 poäng och vi båda har 13 spelade matcher. Trea är Stånga på 16 poäng men med bara 9 spelade matcher och på fjärde plats precis under kvalstrecket ligger Elan på 12 poäng men de har bara spelat 8 matcher. Så det kommer bli en otroligt spännande vårsäsong där mycket fortfarande kan hända.
Tabellen för damer division 1 Södra Svealand hittar du här

För vår del väntar nu ett långt uppehåll under hela februari månad. Nästa match spelas söndagen den 2/3 kl 11.00 på Gotland mot Stånga IF och det lär bli en riktigt tuff match.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info