Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marita Wormén Så glada Zoritor som precis vunnit 2018-års sista seriematch mot Stånga!

Zoritas grymma avslutning!

02 DEC 2018 22:32
I lördags var det Zoritas otroliga lagmaskin som slog till. Sällan har ett lag varit så jämnt och stabilt - och vi sänder vårt varma tack till ett otroligt engagerat publikstöd!
  • Uppdaterad: 02 DEC 2018 22:32

 

Tillsammans på och bakom banorna bar vi varandra fram från absolut första till sista slaget! Vi har nog aldrig förut haft så jämna serier och det var länge sedan vi gjorde ett så bra matchresultat! Matchsiffrorna 1478, 1466, 1434 och 1468 gav oss 5846 men nu ska vi inte gå händelserna i förväg...

Redan på vår uppvärmning (och för er som inte vet eller hört oss så har Zorita uppvärmningssånger) var det ett rejält tryck. Den känslan tog vi sedan med oss ner till banområdet. Vi visste ju att det var ett väldigt bra lag vi skulle möta. Stånga IF från Gotland som kom till oss som ett obesegrat lag, som klarat hela höstsäsongen utan varken förlust eller oavgjort resultat...

Det blev en jämn inledning där vi vann två bord var men vi plockade hem totalen med 48 poängs marginal. Andra serien tappade Stånga en hel del och vi kunde plocka in poäng på tre bord och totalen. Kan nämna att fjärde bordet tappade vi med bara 8 poäng. Då kändes det riktigt bra att vara en Zoritatjej och publikstödet var helt enkelt underbart - även om det var långt ifrån fullsatt i hallen!

Tredje serien kämpade sig Stångatjejerna tillbaka in i matchen och de vann serien med 2-3 vilket innebar att allt fortfarande var öppet inför sista serien. Banpoängen inför sista serien var 9-6 och båda lagen kämpade på bra om de fem sista poängen! Vi som hemmalag var dock det klart starkaste laget och vi ville verkligen i varje slag och varje fälld kägla vinna matchen. Det blev två bord och totalen till oss och vi hade därmed brutit Stångas segersvit genom att vinna med 12-8! Grym laginsats från början till slut och med laginsats menar jag ALLA som var i hallen - tack!!

Matchbäst blev Frida på 837 poäng som gjort en otroligt bra comeback den här hösten! Nära 800-strecket var även Pia med 795 poäng och Moona på 786 poäng. Högsta slagningen hos motståndarna hade Sara som läste banorna riktigt bra och fick ihop 825 poäng.

Zorita avslutar 2018 på en 3:e plats i den något haltande tabellen i division 1. (klicka på länken för att komma till tabellen) När vårsäsongen drar igång igen väntar en del hemmamatcher och även två bortasvängar en till Norrtälje och Uppsala samt en till Gotland. Vi hoppas på fortsatt starkt publikstöd under 2019! Vi hoppas också på mer uppmärksamhet och stöttning till dambowlingen så att vi kan bli fler lag i fler hallar!!

Vi avslutar med ännu en härligt glad bild på laget i lördags
och ni har väl inte missat den glada hallägaren i bakgrunden!

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer;

Nästa klubbfajt startar 25/4 2019!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,
in och tävla här: www.klubbfajten.se

 

 

 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;

 


sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info