Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Karlsson Mona SK med Sandra som avslutar säsongen med att göra debut i allsvenskan.

Zorita till division 1 nästa säsong

11 APR 2018 23:40
Efter två tunga bortaförluster förra spelhelgen är det klart att Zoritas representationslag spelar i division 1 nästa år. Zoritas reservlag tog 1 poäng i bortasvängen. Zorita avslutar på hemmaplan och vår unga Sandra kommer göra debut i allsvenskan!
  • Skapad: 11 APR 2018 23:40

Det var av olika anledningar väldigt många spelare borta förra helgen men med hjälp av våra bowlingkompisar i Sporthallens andra klubbar lyckades vi till slut få ihop två 8-mannalag.

Allsvenska laget åkte redan fredagkvällen ner till Lund för övernattning inför lördagens matcher. Första matchen var mot Staffanstorp och det blev en match där hemmalaget säkrade en poäng efter tre serier. Vi lyckades aldrig riktigt få med oss poängen även om det stundtals var väldigt jämnt. Högsta slagningarna hade våra "Monor", Mona W 776 och Moona Å 753 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Direkt efter packade vi ihop oss och åkte till Helsingborg för att spela mot Spader Dams farmarlag. Det blev en väldigt svag inledning av oss och vi hittade inte riktigt vårt annars så härliga driv. Även denna match säkrade hemmalaget en poäng efter tre serier. Moona Å den enda över 700 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här. Det roligaste med denna match var att vår klubbkamrat Marthina kom och tittade - tyvärr blev det inte så mycket att titta på.
Trots förlusterna hade vi en väldigt bra resa med mycket sång och skratt i minibussen! Nu laddar vi för säsongens sista match på hemmaplan och sedan tar vi nya tag till hösten i division 1.

Till reservlaget hade vi fått förstärkning från inte mindre än tre andra klubbar. Det var fyra spelare från Zorita, två från Zorrow, en från Team Linköping och en från City Club. Men det är lite det som är tjusningen med bowling - alla kan spela och mötas och vi trivs väldigt bra tillsammans!
Resan gick till Vilbergen i Norrköping och första matchen spelades mot Hajen Bowling. Det blev en otroligt jämn och spännande inledning där totalen avgjordes med EN poäng! Andra serien lyckades vårt lag spela ihop exakt samma poäng som första serien - men den här gången räckte det till att ta banpoängen på totalen. Matchen slutade också oavgjort 10-10. Riktigt bra spel av vår unga Sandra som spelade ihop 661 poäng. Högsta slagningen hade Citys Bosse på 698 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här
Andra matchen spelades mot Örnens reservlag. Vårt lag öppnade starkt och vann första serien med 2-3 men sedan blev hemmalaget för svårslaget. Matchen slutade 15-5 till Örnen. Även här var det Bosse som hade högsta slagningen på 661 följt av vår och Zorrows duktiga 2-hansspelare Albin på 658 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Lite fler foton från matcherna i Vilbergen tagna av Per;

      

Amanda & Bosse

Albin & Joel L  Robban & Birger i bakgrunden 
Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer;

Nästa klubbfajt startar 25/4 2019!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,
in och tävla här: www.klubbfajten.se

 

 

 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;

 


sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info