Foto: Karin Wiklund Spelare och ledare på KM 2018/2019

Ungdomsavslutning med KM

24 APR 2019 22:54
Tisdagen den 23 april var det dags för ungdomsavslutning med traditionellt klubbmästerskap! Sju ungdomar var med och spelade om vår vandringspokal.
  • Skapad: 24 APR 2019 22:54

Zorita fick en väldigt fin pokal efter en av Sporthallens bortgångna bowlare och eldsjäl, Ingmar Andersson. Vi valde att använda den som vandringspokal till våra ungdomar där den bästa tjejen och den bästa killen varje år får en plakett med sitt namn och sitt resultat. Pokalen får de sedan ta hand om tillsammans - en på höstsäsongen och en på vårsäsongen!

Ungdomarna får spela tre serier där resultatet utan handikapp och i en gemensam klass för flickor och pojkar. Resultatet räknas ihop och plaketter delas ut till 1:a pris, 2:a pris och 3:e pris samt att en säsongsmedalj delas ut till samtliga spelare som varit med och spelat.

Det här året var det Joel L som var titelförsvarande klubbmästare och som delat pokalen med Sandra. Det blev en stark öppning där vi fick se väldigt mycket bra spel och Albin som var missfri i första serien tog ledningen med fina 205 poäng. Den utökade han i andra serien och verkade tagit en trygg ledning men ett skadat finger gjorde att titelförsvarande Joel i tredje serien var riktigt nära att komma ikapp.
Riktigt roligt att se utvecklingen på våra spelare där pallplatserna gick till våra ungdomar som tränar flera gånger per vecka. Albin tog över titeln som klubbmästare följt av fjolårets vinnare Joel L och på bronsplatsen kom Sandra som därmed fick en ny inteckning i pokalen. Fjärde plats gick till Otto som hade dagens jämnaste serier, skiljde bara fem poäng mellan hans tre serier. Femte plats gick till Amanda som även hon spelade väldigt jämnt och bra. På sjätte plats kom Jonas som hade en riktigt grym start och sjunde plats kom vår nyaste ungdomsstjärna Åke.

Resultatlista KM för ungdomarna 2018/2019

Plac Namn Poäng
  1. Albin 541
  2. Joel L 515
  3. Sandra 446
  4. Otto 432
  5. Amanda 400
  6. Jonas 349
  7. Åke 258

Stort grattis till Sandra och Albin som nu får ta hand om vandringspriset fram till nästa års KM!

Lite fler bilder från KM på spelarna, publiken och priserna!

Nu blir det lite sommarlov från den organiserade ungdomsträningen men det finns möjlighet för våra ungdomar att fortsätta spela bowling även under maj månad - dock får de ringa och boka bana i hallen, telefonnummer 013-14 50 02

Den ledarledda ungdomsträningen startar upp igen i september men innan dess hoppas vi få se några av ungdomarna på vår årliga minigolf i Valla. Mer information om det kommer på hemsidan och facebook men det brukar vara i början av juni.