Veckans övning

På den här sidan kommer du hitta vad som är den planerade träningen på respektive tisdag om du vill veta redan innan träningen.

Vi kommer under hösten och våren lägga mest tid på de olika delmomenten i grundteknikträning som är

• Startposition
  • Igångsättning
  • Ansats
  • Slutposition
  • Släpprörelse

Vi lägger också fokus på spärrträning som en viktig grund, helst för våra ungdomar som nu tränat några år. Det spärrsystem som vi i Zorita valt att lära ut är det vi kallar 4-7-11 och som på varje träning ligger framme men kommer tränas på effektivt under hela november och december. Då kommer ungdomarna få "spela in sig" över 4:e pil för att träffa på 1:ans kägla (den längst fram). Det ger dem även chansen att träna precision. När de blir duktiga på att sikta på samma riktpil (eller korridor mellan pilarna för våra yngre) kan de även lära sig "strikejustering". Självklart är det här något som tar tid och ständigt behöver tränas på så momenten med ansats/tajming, spärrspel och strikejustering/sikta kommer fortsätta även under våren.

Höstsäsongen avslutas med en utvärdering där ungdomarna får chans att berätta hur de upplevt övningarna, fria träningen och oss som ledare/tränare. Vi tar gärna emot feedback både från ungdomarna och er föräldrar löpande under säsongen och hoppas ni känner att ni kan prata med oss om det är något ni funderar över, något ni kanske inte förstår varför vi tränar på eller vad det går ut på.

Säsongen 2016/2017

September
Fokus ligger på att träna in att ta fyra steg och försöka förstå var klotet befinner sig i förhållande till kroppen i alla stegen

Oktober
Precision kommer vara stor del av höstens träning. Förståelse för att känna till och använda sig av startposition - var ställer jag mig?
Även att sikta på riktmärken i banan och göra förflyttningar.

Vi kommer även låta ungdomarna träna på att skriva och räkna bowling.

Uppdaterad: 28 SEP 2016 14:51

i är Zorita!

Nästa klubbfajt startar 25/4 2019!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,