Vi är Zorita!

Linköpings Dambowlingsällskap Zorita bildades 1976 och har funnits i 40 år! Vi är Linköpings enda damklubb med två lag i seriespelet. Vårt representationslag spelar i Södra Allsvenskan och vi har även ett 8-mannalag i Reservlagsserie 1. Vår hemmahall är Sporthallens Bowling i Linköping.

Vi är den enda bowlingklubben med allsvenskt damlag i Östergötland och en av två klubbar som har damlag i seriesystemet.

Totalt är vi ett 40-tal medlemmar i föreningen där drygt 20 av oss är licensierade för att spela i seriespelet.

Vi bedriver också ungdomsverksamhet med en separat ungdomsträning i Linköpings Sporthall där vi har både tjejer och killar i åldern 7-15 år som är med oss och tränar, även de ingår som våra medlemmar.
De tjejer som är äldre (15-25) tränar med våra seniorer. De killar som är äldre och vill spela i seriespelet slussar vi vidare till våra bowlingkompisar i Zorrow eller Team Linköping BC, men låter dem gärna fortsätta att träna hos oss.
Klubben har tre nyutbildade Steg 2-tränare som ansvarar för vår ungdomsträning och även hjälper de av våra seniorer som önskar.

Zoritas styrelse består av sju aktiva spelare, en ordförande, fyra ledamöter och två suppleanter. Vi har valt att alla deltar på våra styrelsemöten som hålls ca 1 gång/månad.

Eftersom vi är en ideell förening lever vi på bidrag, arbetsuppdrag och försäljning. Vi erbjuder RestaurangChansen, Bingolottos Julkalender, NewBody samt även lite mindre lotterier. Ni kan också ha sett oss när vi inventerar på Maxi ICA Stormarknad i Linköping. Vi söker även sponsorer som vill synas på våra matchtröjor eller på annat sätt stötta oss i vår verksamhet. Vi presenterar våra sponsorer här på vår hemsida med länkar till deras sidor.

Vi reser mycket med våra två lag och syns i många bowlinghallar - mest i Östergötland, Småland, Skåne, Blekinge och Södermanland. Många av våra spelare är också ute och tävlar.

Vår fasta träningstid är på tisdagar om ni vill hälsa på oss eller börja spela!
kl 17.00-18.00 Ungdomsträning
kl 18.30-20.00 Seniorträning

Uppdaterad: 16 OKT 2017 14:00

Vi är Zorita!

Nu har Klubbfajten startat!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser värda 18.000 kr. Bland annat biljetter
till Sverige - Luxenburg. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,