Vi är Zorita!

Linköpings Dambowlingsällskap Zorita bildades 1976 och har funnits i över 40 år! Vi är Linköpings enda damklubb med två lag i seriespelet. Vårt representationslag spelar i Division 1 och vi har även ett lag i Reservlagsserien. Vår hemmahall är Sporthallens Bowling i Linköping.

Vi är den enda bowlingklubben med damlag i Östergötland som deltar i det nationella seriesystemet.

Totalt är vi ett 40-tal medlemmar i föreningen där ca hälften av oss är licensierade för att spela i seriespel och tävlingar.

Vi bedriver också ungdomsverksamhet med en separat ungdomsträning i Linköpings Sporthall där vi har både tjejer och killar i åldern 7-15 år som är med oss och tränar, även de ingår som våra medlemmar.
De tjejer som är äldre (15-25) tränar med våra seniorer. De killar som är äldre och vill spela i seriespelet slussar vi vidare till våra bowlingkompisar i Zorrow, Team Linköping BC eller City Club men låter dem gärna fortsätta att träna hos oss.
Klubben har fem utbildade tränare i olika nivåer varav tre ansvarar för vår ungdomsträning. Tränarna hjälper även de av våra seniorer som önskar.

Zoritas styrelse består av sju personer (alla aktiva bowlare), en ordförande, fyra ledamöter och två suppleanter. Vi har valt att alla deltar på våra styrelsemöten som hålls ca 1 gång/månad. Även om vi är en damförening följer vi de förändringar som sker i samhället och de riktlinjer som Riksidrottsförbundet ger oss och har sedan några år tillbaka även manlig representation i vår styrelse i form av en förälder.

Eftersom vi är en ideell förening lever vi på bidrag, arbetsuppdrag och försäljning. Vi erbjuder och säljer RestaurangChansen, Bingolottos Julkalender, NewBody samt även lite mindre lotterier. Ni kan också ha sett oss när vi inventerar på Maxi ICA Stormarknad i Linköping. Vi söker även sponsorer som vill synas på våra matchtröjor eller på annat sätt stötta oss i vår verksamhet. Vi presenterar våra sponsorer här på vår hemsida med länkar till deras sidor.

Vi reser mycket med våra två lag och syns i många bowlinghallar - mest i Östergötland, Västergötland och Värmland. Många av våra spelare är också ute och tävlar med mycket goda resultat.

Vår fasta träningstid är på tisdagar om ni vill hälsa på oss eller börja spela!
kl 17.00-18.00 Ungdomsträning
kl 18.30-20.00 Seniorträning

Uppdaterad: 16 OKT 2017 14:00 Skribent: Karin Wiklund

Nästa klubbfajt startar 25/4 2019!
Hjälp LDBS Zorita att vinna priser. Svara på enkla frågor om hur Sponsorhuset fungerar,