Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marita Wormén Förlust när Alley Team fick sin revansch

Alley Team fick sin revansch

15 FEB 2020 23:27
Det blev vår första förlust när ett revanschsuget BK Alley Team klev ner på Sporthallens banor för en andra bortamatch mot oss.
  • Skapad: 15 FEB 2020 23:27

Revanschen var för den svidande förlusten de drog på sig när vi besökte dem med bara åtta spelare med oss och lyckades vinna matchen med 8-10. Deras första  match hos oss var inte alls lika jämn utan slutade 15-5 och de lovade då att komma tillbaka och ge oss tuffare och jämnare match.

Säga vad man vill men de höll det löftet och var laget som öppnade starkast och kunde vinna tre bord och totalen. Endast vårt fjärde bord Ulli/Karin lyckades plocka med sig en poäng. Andra serien tändes lite kämparglöd hos oss och vi kvitterade med 4-1. Det innebar nystart och 5-5 inför de två sista serierna. Tyvärr tappade vi på tok för mycket poäng i tredje serien (över 20 tomrutor) men lyckades vinna två bord vardera men Alley tog totalen och därmed en fördel inför sista serien. Den sista serien blev båda lagens bästa serier och så här i efterhand när förlusten svider lite mindre måste jag säga att vi gjorde en grym upphämtning i sista serien. Vi hade första och andra bordet hyfsat säkra men vi behövde tre poäng för oavgjort. På tredje bordet mötte vi deras bästa spelare och fick ganska tidigt inse att vi blev avhängda. Både tredje och fjärde bordet hittade motståndarna strajkföljder på 7-8 strike själva eller tillsammans vilket gjorde det tufft att hänga med. Men vi kämpade för oavgjort och att ta hem totalen och det var här svidandet kom för vi hämtade in från underläge med 50-60 pinnar till att tappa tredje bordet med 28 poäng, fjärde med 21 och totalen med 15 poäng... Det blev vår första förlust med 9-11 och bara att gratulera Alley Team vinsten och till bra spel. 
Zoritas UK försökte tänka lite nytt och prova lita nya lagkombinationer och även om vi vet och vill att alla ska kunna spela med alla i vår lagmaskin kanske tryggheten är viktig, något vi får ta med oss. Vi leder fortfarande serien med 9 poäng mer än Qvinns som ligger 2:a och ser fram mot vårens resterande matcher.
Den här lördagen bjöd inte på några skyhöga slagningar men väldigt många jämna serier där Pia toppade på 717 följt av Sandra på 711 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Nästa helg möter vi tabelljumbon Götene hemma på lördag kl 10.00 och så får vårt gemensamma reservlag äntligen spela igen. De har bortamatch på söndag kl 12.00 mot Karlslund/Merci i Hallsberg.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info