Hoppa till sidans innehåll
Kick off lördagen den 4 september

Äntligen bowling!

08 SEP 2021 18:39
Nu hoppas vi att vi kan få spela en hel bowlingsäsong! Eftersom det var länge sedan vi spelade match inledde vi säsongen med en liten kick-off utanför banorna!
  • Skapad: 08 SEP 2021 18:39

En lördag i strålande solsken samlades de Zoritor som kunde hemma hos Felicia för lite kubbspel och underbart gott tilltugg som Felicia hade ordnat till oss! Mycket prat och skratt blev det också, givetvis. Kvällen avslutades sedan med gemensam middag på restaurang inne i Linköping. En perfekt uppladdning utöver våra bowlingträningar inför kommande matcher en vecka innan seriespelets start.

Nu har snart den veckan gått och på lördag blir det seriepremiär i Södra Allsvenskan för Zorita. Vi börjar säsongen med en bortamatch mot BK Oden i Falköping kl 12.00. Det blir bara enkelmatch och kanske är det bra så här i starten.
Under dessa pandemiår har det varit svårt att rekrytera nya spelare och samtidigt ha många av oss andra spelare insett hur mycket tid det blev över när det inte var några matcher. En del har inför denna säsongen valt att lägga kloten på hyllan, andra gör uppehåll av olika orsaker. Vi har med andra ord som så många andra klubbar tappat spelare. Därtill har vi två spelare så pass skadade att de inte kommer kunna vara med i början av säsongen men vi hoppas givetvis att de kommer krya på sig och kunna ansluta under hösten eller till våren.

Just till de två första matcherna kommer vi även sakna vår landslagsspelare - Sandra! Men vi är ju så stolta över henne och att hon är med i vårt härliga gäng så att hon nu får chansen att åka till Junior-EM i Tilburg, Nederländerna och representera Sverige är ju både stort och kul! Vi ser fram mot hennes berättelser om erfarenheten när hon är tillbaka!

Ett annat glädjande besked är att vi har fått ett samarbetsavtal med en av våra tidigare klubbkamrater - Anna-Lena Lagerström som de flesta inom bowlingen mer känner till som "Lagge". Hon kommer vara med och spela för oss i första matchen och spela tillsammans med Felicia. Vi kommer även att ha med vår junior Anna som redan förra året började träna med seniorerna och hon spelar ihop med Sylvia. Två sista lagkonstallationerna och spelarna har varit med de senaste säsongerna, Carina & Maria J samt Ulli & Moona samt undertecknad (Karin) som startar som reserv.

Vi längtar alla efter att få spela bowlingmatch och vi har höga förväntningar på att få spela och ha kul och förhoppningsvis leder det till att vi kan kämpa om poäng i varje serie. Men ärligt talat är det svårt att ha några andra målsättningar. Vi kan inte göra någon bedömning på lagen vi möter då de inte heller har spelat på länge och säkert också har förändringar i sina lag. 
Det vi vet är att Södra Allsvenskan består av 6 st lag totalt som vi kommer möta hemma och borta samt att det även blir sammandrag och möten på neutral hall. I praktiken innebär det för vår del att vi bara kommer ha 5 hemmamatcher i Sporthallen så de matcherna vill ni inte missa - kolla i vår kalender på hemsidan och boka in, vi vill gärna att ni kommer och hejar!
Nu under hösten har vi bara 2 hemmamatcher. Den första är nästa helg, lördagen den 18/9 kl 16.00 då vi tar emot BS Hässle från Hässleholm. Den andra är lördagen den 16/10 kl 16.00 och då är det BK Calluna från Borås som kommer på besök.
Övriga lag i serien är BK Cahoot från från Kalmar och BK Hallandia som spelar i Falkenberg.

Vi vill även uppmuntra alla kvinnor i alla åldrar som läser det här att komma ner till oss och prova på bowling! Zorita har ungdomsverksamhet för både killar och tjejer upp till 16 år på tisdagar kl 17.00-18.00 och för oss tjejer som är lite äldre äns 16 år finns det möjlighet att komma och prova på tisdagar kl 18.30-20.00. Skriv gärna en kommentar här om ni är intresserade och ev datum ni skulle vilja komma och testa så ser vi till att det finns banor och någon som tar emot er! 

Nu laddar vi inför lördagen och verkligen hoppas att det ska bli en HEL bowlingsäsong!
Hoppas vi ses i någon bowlinghall!

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info