Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Wehlin Glada miner efter matchen mot Cahoot!

Äntligen hemmamatch!

14 MAR 2022 22:00
I söndags var det äntligen dag att spela vår flyttade hemmamatch mot serieledande BK Cahoot - de hade tagit ledningen efter att på förmiddagen besegra BK Oden i Falköping.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2022 22:00

Det var ett glatt och taggat gäng tjejer som samlades i hemmahallen så glada över att få spela på hemmabanorna och för vår trogna lilla skara av hemmapublik! Kalmartjejerna kom stressande ner på banorna efter försökt hinna äta och köra en 2-timmarsresa på 2,5 timmar.

Vi är ju själv allt för medvetna om hur det är att ha ont om tid mellan matcherna så vi såg till att alla var på plats och redo för inspel innan vi hälsade välkommen och drog igång matchen. Det blev en lite lätt avvaktande inledning där vi hängde med serieledarna bra och fick med oss kantborden genom lagkonstallationerna Felicia/Moona och Anna/Carina. Vi lyckades även knappa in på totalen men förlorade den med 30 käglor. Andra serien var fortfarande lite avvaktande från Kalmartjejerna men tyvärr gjorde vi en riktig bottennotering och det var endast Felicia/Moona som fick med sig banpoängen. Tredje serien gjorde vi ett spelarbyte och Sylvia klev in istället för Karin, det blev vår bästa serie men då hade även Cahoot hittat in och gjorde även de sin bästa serie. Vi fick med oss två banpoäng via Ulli/Maria och Sandra/Sylvia och höll därmed ett litet, litet hopp om oavgjort vid liv med 5-10 inför sista serien. Det blev en bra öppning av oss i sista serien och skiljde bara enstaka käglor mellan borden. Tyvärr kunde vi dock inte riktigt hänga med när Cahoots Malin Skoglund strajkade ihop 269 poäng. Vi fick med oss två banpoäng till genom Sandra/Sylvia och Felicia/Moona. Förlust med 7-13 (5380-5808) det var bara att gratulera till uppvisningen och vinsten. Matchbäst blev Cahoots Malin Skoglund på 886 poäng. Storspelade hos oss gjorde Felicia som slog till med 821 poäng efter mycket jämnt och bra spel (200,203,216,202). Bra spel även av Sandra som landade på 757 poäng efter en dipp i andra serien. Sandra fick ju även träffa och spela med/mot sin juniorlandslagskollega Maja Engberg - det mötet gick Sandra segrande ur både banpoängen i det interna mötet och resultatet. Som fotot visar var det ändå 18 glada tjejer som möttes på banorna och en riktigt rolig match. Hela matchprotokollet hittar du här

Nu blir det uppehåll en helg och flera av Zoritorna passar på att tävla i Söderköping Ladies Tournament med final söndagen den 20/3 - vill du se hur det går för våra Zoritor där finns information från tävligen på https://slt2022.meriq.se/ och det finns även några startplatser kvar om fler tjejer vill spela!

Helgen efter lördagen den 26/3 kl 12.30 ska vi spela den flyttade matchen mot BK Hallandia hemma i Sporthallen så då hoppas vi på stort publikstöd.

Den 2-3/4 är det dags för två sista bortamatcherna. Det blir returmöte mot Cahoot i Kalmar på lördagen kl 13.40 sedan vidare mot Hässleholm och övernattning för att på söndagen kl 10.00 spela mot Hässle.

Säsongen avslutas med en hemmamatch lördagen den 9/4 kl 11.20 mot Oden från Falköping.

Efter det väntar högst troligen en kvalhelg den 7-8 maj men mer info om det kommer...

Testar om vi kan bjuda på filmklipp efter matchen...
Jonas filmar inför matchtack
Jonas filmar lagfotot

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info