Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marita Wormén Glädjetjut efter seger med 19-1 hemma mot BK Kyrk

Full pott!

19 JAN 2020 23:27
Det blev full pott den här helgen när div 1 slog till med en riktig utklassningsseger på lördagen och reservlaget säkrade seger redan efter tre serier på söndagen!
  • Uppdaterad: 19 JAN 2020 23:27

Vilken helg! För division 1 var det 2020-års första hemmamatch och för motståndet stod BK Kyrk som vi är lottade tillsammans med och som låg på 3:e plats i tabellen. Vi hoppades på lite nerver i matchen som på bortasvängen men som match blev det nog inte så spännande att se. Redan från start tog vi greppet om matchen och höll stenhårt grepp om poängen i de tre första serierna som alla slutade 5-0 vilket innebar säkrad poäng i halvtid och avgjord match efter tre serier. Sista serien lyckades faktiskt Kyrk spräcka nollan och få med sig en banpoäng hem. Seger med 19-1 och det var en total lagseger där vi kämpade tillsammans som en maskin eller kansk ångvält slag efter slag. Så skönt att spelet fungerar på hemmaplan och matchbäst blev Pia på fina 815 poäng, ytterligare fyra spelare slog över 700-strecket och matchpoängen blev 5718-4867. Hela matchprotokollet hittar du här
Vi leder nu division 1 med 27 poäng, 9 poäng före tabelltvåan Qvinns (från Mariestad som kommer till oss på lördag kl 10.00) och nya på tredje plats är Alley Team en poäng före fyran och femman Kulorna och Kyrk som båda har 13 poäng.

Vårt gemensamma reservlag spelade match hemma på söndag eftermiddag mot blandlaget Origo/Kaskad från Haga i Norrköping. I början av säsongen när vi möttes i Haga blev det en förlust för reservlaget som nu var laddade för revanch. Och revanch blev det! En riktigt rolig match där vi som hemmalag kopplade ett säkert grepp om matchen även om det stundtals var väldigt jämnt på en del bord. Redan efter tre serier var matchen avgjord via 4-1, 3-2 och 4-1 vilket innebar 11-4 inför sista seriern. Även den gick till oss med 3-2. Grymt bra lagspel även här där Team Linköpings Felix stod för högsta slagningen med 701 poäng. Matchbäst blev Kaskads Andreas på 780 poäng. Hela matchprotokollet hittar du härMatchen slutade 14-6 (5199-4874) och riktigt härlig och efterlängtad seger för vårt reservlag som faktiskt slog serieledarna!!
För Zorita spelade Maria M som fick ihop 652 poäng och Sylvia som gjorde ett riktigt bra inhopp med 514 poäng på tre serier. Även undertecknad var med men valde att kliva av efter två serier för att vila ett svullet knä. Nästa söndag blir det hemmamatch kl 12.00 mot Team Baltzar från Motala.

Avslutar med ännu ett härligt kort Marita tog på oss efter lördagens match!

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info