Hoppa till sidans innehåll

Grymma Zorita!

09 NOV 2019 23:36
Jo, jag vet att jag är partisk men vi är grymma! Flera spelare borta och fått ihop ett lag då vårt yngsta stjärnskott ställde upp med kort varsel - kämpa som ett lag och åka hem med full pott! Som sagt grymma!
  • Skapad: 09 NOV 2019 23:36

På tisdagens träning hade vi fler spelare än platser och fick ställa över spelare. Så när vår Elliz däckade i feber och förkylning försökte vi fylla platsen men flesta hade redan planerat annat. En som däremot kunde ställa upp trots kort varsel var vår Amanda som precis skaffat nytt klot. Lyckan över att fått ihop nio spelare blev kort när även vår duktiga Sandra drabbades av feber och fick stanna hemma. Det blev åtta tjejer som packade in sig i minibussen och åkte mot Lidköping. Där väntade match mot BK Alley Team, dåvarande tabelltvåan.
Det blev en bra inledning där vi tog grepp om matchen med 1-4 men sedan blev det klart jämnare. Andra serien blev det 1-3 efter att Felicia/Moona spelat en oavgjord match. Serien efter blev riktigt jämn med 2-2 efter att Carina/Karin spelat oavgjort. Det innebar att inför sista serien stod det 4-9 och hemmalaget var otroligt taggade att få till 5-0 för oavgjort. De dundrade in 1590 och ända in i sista rutorna såg det ut att bli 5-0 men då avslutade Maria/Pia med strajkföljder och vann sitt bord med 20 poäng. Riktigt bra laginsats och en skön seger med 8-10 till oss. Moona matchbäst på 752 följt av Felicia på 748 och Maria J på 721. Amandas första bortamatch i a-laget blev lyckad, jämnt spel och landade på 468 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Efter matchen packade vi in oss i minibussen och åkte vidare mot Götene. Vi förbeställde sen lunch som väntade när vi kom fram. Laddade med energi tog vi oss an hemmalaget Götene. Här blev det en riktigt jämn start med liten fördel till oss efter att det bara skiljde 29 poäng på totalen. Andra serien blev det full pott till oss. Tredje serien gick däremot till hemmalaget med 3-2 efter att de slagit matchens högsta omgångssiffror. Det innebar 5-10 inför sista serien och även här hade hemmalaget en chans att genom 5-0 få oavgjort. Även om sista serien blev jämn var segern avgjord när första bordet var färdigspelat. Totalen avgjordes i sista slaget och vi vann den med 4 poäng. Seger med 7-13 kändes bra när vi var trötta och inte riktigt presterade på topp. Maria J matchbäst och lite en klass för sig på 752 poäng. Måste även nämna att Amanda som spelade med undertecknad (Karin) tog poäng i första och andra serien samt var i högsta grad med och tog totalpoängen i sista serien.  Det blev 492 poäng i denna match. Hela matchprotokollet hittar du här

I och med dessa segrar är vi fortfarande obesegrade och leder just nu serien med 15 poäng. Qvinns som vann borta mot Kulorna gick upp på andra plats med 10 poäng och en match mindre spelad.

Nästa lördag väntar hemmamatch kl 16.00 mot BK Solklot från Karlstad. På söndagen spelar vårt gemensamma reservlag borta mot hallkompisarna i City Club.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info