Hoppa till sidans innehåll

Hon är hemma nu!

20 SEP 2021 18:59
Igår vid lunchtid landade svenska juniorlandslaget på Arlanda. Sedan väntade en resa med minibuss och mat i Nyköping innan Sandra var tillbaka i Linköping
  • Skapad: 20 SEP 2021 18:59

Det blev en lång söndag för våra otroligt duktiga ungdomar i svenska juniorlandslaget och deras ledare. Redan vid 4-tiden var det dags att stiga upp för att åka buss till flygplatsen kl 05.10.

Väl på flygplatsen hade ungdomarna tänkt passa på att vila lite i sofforna men nekades inträde och fick sitta på stolar utanför och vänta. Flygresan hem gick bra och i Sverige möttes de med blommor. Ungdomarna skjutsades sedan hem i minibuss med ett matstopp i Nyköping. Sandra släpptes av på Biltemaparkeringen där hon möttes upp av en stolt pappa Per som vi med all säkerhet kan säga nog hade saknat sin dotter!

Sandra var snäll och ringde för att berätta lite om sin upplevelse och vi är många i Zorita och bowlingfamiljen som ser fram mot att få höra henne berätta när vi ses. Det har varit en otroligt rolig och givande upplevelse även om svenska truppen mest fått umgåtts med varandra och hålla sig för sig själva på hotellet och i bowlinghallen.
- Vi testades var tredje dag för covid och det blev under hela mästerkapet bara ett postitivt fall. En person som var frisk när vi åkte men fick symptom när vi kommit fram. Positivt nog hann inte den personen smitta någon mer (och det var ingen i svenska truppen).

Hur var det då med tävlingskäderna?
- Vi fick 3 matchtröjor var, de första var för små men byttes ut. Eftersom vi inte ville spela i samma, otvättade matchtröja lärde vi oss att det fungerade utmärkt att skölja upp dem med schampoo.
Finkläderna vi hade sista kvällen fick vi köpa själva och vi kom tidigt överens om att vi ville ha matchande kläder.

Fungerade boendet bra?
- Oh ja! Vi bodde två och två, jag delade rum med Maja och det var tryggt när vi skulle upp på morgonen att veta att vi hade två alarm och att någon av oss alltid hörde något av dem. 

Hur såg era dagar ut?
- Det var tidiga mornar. Frukost vid 06.45 för att sedan ta bussen till hallen vid 07.25. Även om vi inte skulle spela följde vi med och hejade. Vissa dagar var vi kvar i hallen till 22-tiden och vissa enstaka dagar kom vi tillbaka till hotellet redan vid 20-tiden. De kvällarna hann vi besöka poolen på hotellet. För det mesta satt vi tillsammans alla åtta spelare på någons hotellrum.

Ni bowlade ju även en del lyckades du hålla dig skadefri?
- Ja egentligen var det ju inte så mycket bowling (not: totalt spelade Sandra 21 serier men utspritt över många dagar) och jag smorde in händerna varje kväll med handkräm. 
Första speldagen var det kanske lite mycket nerver?
- Dubbeln är jag inte nöjd över mer spärrmiss än jag någonsin haft men vi var ett bra gäng som stöttade varandra.
Ja ert lagspel - både killarna och tjejerna var ju otroligt!
- Ja det var kul det var verkligen drag då och vi hade en hejarramsa! Jag kommer nog skrika mer på matcher framöver, det känns inte lika pinsamt längre. Men kanske inte så mycket som jag skrek i lagspelet.
Semifinalen var tuff, det var just då tungt att inte gå vidare och vi var nog inte så glada över bronset då men nu känns det ändå riktigt bra att fått medalj!
Till nästa resa får inställningen vara att ta medaljer - för du hade verkligen där att göra och lika stor medaljchans som alla andra!

Så det ryktas om att du skulle firas med tårta när du kom hem och att pappa ville prova medaljen.
- Haha jag har inte fått någon tårta än och medaljen har jag hängt upp på mitt rum!

Vi i Zorita ser fram mot att ha med dig på bortamatcherna nästa söndag. Du kommer ha hela resan ner på dig att berätta allt om din upplevelse för oss andra (ca 3,5 timmar)! 

Det kommer dröja ända till lördagen den 16 oktober kl 16.00 innan vi får se Sandra spela allsvensk match hemma i Linköpings Sporthall!

Stort grattis Sandra till EM-brons
och till en upplevelse som är ett minne för livet!

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info