Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Wiklund Ni vet när man glömmer ta matchbilder... nå väl så här glada var Felicia och Anna efter seriepremiären!

Nu är vi igång!

12 SEP 2021 20:48
Zorita fick inleda seriestarten i Södra Allsvenskan med ett singelmöte på bortaplan. Resan styrdes mot Falköping där BK Oden har sin hemmaplan.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2021 20:48

Det var ett glatt gäng tjejer som lördag morgon packade ihop sig i minibussen från MABI och rullade söderut mot Falköping. Alla var laddade och lyckliga över att äntligen få ge sig ut på vägarna och spela bowlingmatcher igen - vad spelade det för roll att premiären skulle ske på bortaplan, bara att få spela igen var toppen.

Efter en bensträckare på vägen och lite letande efter p-plats (menar vad vore en Zoritaresa utan en u-sväng eller vändning) var vi framme i god tid i bowlinghallen och hann ladda upp med lite energi. Matchen skulle annars spelas på egentligen sämsta tänkbara tid kl 12.00 - lunchtid för de flesta av oss. Hallen i Falköpingen är varm, både gällande trevligt bemötande men även rent temeperaturmässigt väldigt varm. Två fläktar snurrade vid "kantbanorna" som gav viss svalka. Positivt var att musklerna värmdes upp fort, negativt att fingrarna kanske svullnade lite för fort. I första serien tog lagkonstallationen Lagge/Felicia ett tidigt grepp om sitt bord och vann med hela 99 poäng. Det som var riktigt roligt och spännande att se var avslutningen av Sylvia och Anna. Sylvia lyckades med en dubbelstrikte i ruta 9/10 och säkrade därmed poängen på deras bord. När Anna sedan även hon täckte upp sin ruta 10 hjälpte laget till så vi även fick med oss totalen med fyra poäng. Bästa möjliga start med 2-3 till oss som bortalag. Andra serien blev lite tuffare för båda lagen men medan hemmalaget bara sjönk med några ynka poäng tappade vi desto mer. De kunde ta över ledningen via 4-1 till 6-4, var bara Lagge/Felicia som fortsatte storspela och följde upp första omgångens 447 med 422! Tredje serien tappade vi tyvärr lite mer samtidigt som hemmalaget hittade in. Den här serien var det bara Sylvia/Anna som lyckades knipa åt sig poängen men Lagge/Felicia var bara fem ynka käglor från poängen. Det innebar att hemmalaget hade säkrat en poäng med 10-5 inför sista serien.

Det var otroligt kul att se att vi i Zorita gav oss minsann inte utan vi taggade till och bjöd på motstånd även i sista serien. Hemmalagets Tilda/Josefin blev dock för svåra att rå på för Sylvia/Anna då Odentjejerna radade upp strajkarna. På de övriga tre borden var det dock Zorita för hela slanten och blev en tuff kamp om totalen som Odentjejerna vann med 9 poäng. Riktigt roligt ändå med så jämn avslutning och även om det blev en förlust med 12-8 för oss så var matchen jämnare än vad siffrorna visade. Kägelpoängsmässigt fick hemmalaget ihop 5806 och vi 5534 poäng - kanske låter konstigt men för att vara första matchen och på bortabanor är vi nöjda! Nu har vi klarat av seriepremiären och nästa helg får vi spela hemmamatch mot BS Hässle.

Grym start på säsongen blev det för Felicia Engblom som blev matchbäst på 836 poäng. Hon spelade ihop med Anna-Lena Lagge Lagerström som har samarbetsavtal med oss och ett lyckat sådant då hon fick ihop 739 poäng. Det märktes att Zoritas tjejer trots pandemin har försökt hålla igång träningen och bjöd på väldigt bra lagspel och hög lägsta nivå. Undertecknad som varit den som tränat minst i laget startade som reserv men gjorde ett klart godkänt inhopp med 356 poäng på två serier.

Vi ser verkligen fram mot den här säsongen och hoppas bra publikstöd (givetvis med rekommenderade avstånd) till vår första hemmamatch nu på lördag den 18/9 kl 16.00!
Vi kommer sakna vår landslagstjej Sandra även den matchen och kommer följa henne då hon imorgon, måndag (kl 09.00) spelar dubbel med Tilde Eliasson (Stånga IF, Gotland) i Junior-EM i Tilsburg. 

Hela matchprotokollet från Falköping hittar du här!

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info