Hoppa till sidans innehåll

Oväntad seger för reservlaget

18 OKT 2020 20:58
Efter uppehållet var det endast vårt gemensamma reservlag som hade en match på söndagen mot BK Mjölby Bowling.
  • Skapad: 18 OKT 2020 20:58

Det blev en på många sätt väldigt spännande match för vårt gemensamma reservlag.
Mjölby tog ledningen i matchen med 1-4 men vårt reservlag kvitterade direkt i andra serien. 5-5 i halvtid och tredje serien blev jämn. Lagen tog två bord vardera men vi fick även med oss totalen vilket innebar 8-7 inför sista serien.
Det blev en tuff kamp om poängen i sista serien och vi visste att vi var tvugna att få med oss två poäng för oavgjort. Vi tappade två bord  och säkrade ett genom Ulli/Gittan. Laget Ludvig från LBC och Bengan från Zorrowsåg ut att ta poäng men Mjölbys unga Eric satte den strajk som behövdes för att det skulle bli oavgjort på det bordet. Så där och då trodde vi på en förlust med 9-10... men då meddelade Mjölby att de hade en nylicensierad spelare med sig och var inte säkra på att licensen gått igenom.

Efter att registrerat matchen fick vi ikväll besked från SvBF att licensen tyvärr ej gått igenom och inte är giltig förrän måndag 19/10. Det innebär att istället för förlust blev det nu en vinst med 11-8 då Mjölbyspelarens strukna resultat innebar att vi tog ytterligare två totalpoäng. Kanske inte roligaste sättet att vinna en match på men välbehövliga poäng. Kägelpoängen slutade 4826-4756 (4228 efter struket resultat). För Zorita spelade undertecknad, Karin som hade lagets högsta slagning på 692 poäng, Ulli som fick ihop 673 poäng och Gittan som gjorde sin första match sedan mars landade efter ett jämnt spel på 576 poäng. Matchbäst blev Mjölbys Krister Wenström på 727 poäng. Hela matchprotokollet hittar ni här

Vårt allsvenska lag stod över denna helg och får vänta ännu längre på seriespel då både allsvenska laget och reservlaget står över kommande helg. Helgen efter är det inget seriespel men möjlighet att spela 3-manna DM för de som önskar. Först den 7 november börjar allsvenska laget sin serie av hemmamatcher, totalt fyra stycken. Lördag 7/11 kl 14.00 spelar allsvenska laget hemma mot Stånga och på söndag den 8/11 ger sig reservlaget ut på en turne i Östergötland kl 10.00 match mot Örnen i Vilbergen, Norrköping och kl 13.00 match mot Sleipner/Origo i Söderköping.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info