Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2022/2023

12 AUG 2022 14:59
Zorita valde på sitt årsmöte att ta beslutet att inte ha kvar något damlag utan istället försöka ta ett år när vi hittar fler damer som på sikt vill spela med oss!
  • Skapad: 12 AUG 2022 14:59

Det var inget lätt beslut Zoritas medlemmar tog på årsmötet i maj om att inte längre ha kvar något damlag. Vi spelade kvalet till allsvenskan och förlorade det men fick ändå en vakansplats till allsvenskan den här säsongen.

Vi valde dock att varken ha ett damlag i allsvenskan eller i division 1 utan att nu ta ett år då vi försöker få fler damer att vilja börja spela bowling med oss.
Det blir vad jag vet första gången i Zoritas 46-åriga historia som vi inte har något damlag och det innebär även att distriktet Östergötland numera är helt utan damlag. 

Till den här säsongen har vår lovande unga talang Sandra som börjar bowlinggymnasiet i Nässjö nu i höst valt att spela med elitlaget BK Merci och självklart stöttar vi Sandra i hennes beslut och fortsätter att följa hennes framgångar på och bakom banorna. Det kommer helt klart att bli tomt utan henne i laget!
Även vår unga Anna som gick ut gymnasiet i våras har valt att flytta till Jönköping och lägga bowlingklot och skor på hyllan ett tag. Vi hoppas ju att hon efter en paus väljer att fortsätta spela oavsett om det blir med oss eller med någon annan klubb.

Utöver det har vi spelare som har kvar sin licens i klubben men som är osäkra på om de kommer finnas kvar i länet under hela säsongen. Så istället för att ha 10-12 spelare som måste se till att kunna spela varje helg valde vi att göra ett samarbete med Team Linköping BC. Vi kommer precis som förra året att ha ett gemensamt lag i reservlagsserien. Nytt för i år blir att våra tjejer som vill det kommer ha enskilda avtal med Team Linköping för att kunna spela i deras farmarlag i division 3 samt ev även i deras a-lag i division 1. Ansvarig för att ta ut spelare till matcher den här säsongen blir Ulli hos oss som kommer samarbeta med UK-kollegorna i Team Linköping.

Vi kommer lägga ut matcherna här i vår kalender och hoppas på fortsatt publikstöd även denna säsong!

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info