Hoppa till sidans innehåll

Säsongsstart

09 SEP 2020 00:09
Nu är det inte många dagar kvar tills seriesäsongen 2020/2021 skall dra igång. Efter en vårsäsong som avslutades i förtid är vi spelsugna men också lite tveksamma.
  • Skapad: 09 SEP 2020 00:09

Zorita som avslutade som serieledare i div och och hade sett fram mot ett kval till allsvenskan fick besked om att samtliga serier skulle startas om. Vi fick kort därefter beskedet om att vi flyttats upp till Norra Allsvenskan på en vakansplats. Sedan följde en lång sommar när det funderades fram och tillbaka om det ens skulle bli någon ny säsong. SvBF valde att starta säsongen som planerat och gav en tidsfrist till oss föreningar att fundera på om vi ville vara med eller dra oss ur. Vi har valt att ha kvar laget, göra ett försök men med säkerhetsprotokoll, restriktioner och rekommendationer i åtanke. Det innebär att vår styrelse valde att till höstens två bortamatcher i allsvenska laget hyra både en minibuss och en bil av vår mångåriga samarbetspartner MABI för att kunna resa med iaf lite, lite mer utrymme. Vi kommer även fylla på vår "resväska" som idag innehåller första hjäpen utrustning samt reflexvästar och en varningstriangel med ansiktsmasker och alcogel samt handskar.

Vår första match blev ett minisammandrag där fyra lag i Norra Allsvenskan samlas i Vårby och spelar två matcher vardera. För vår del innebär det att vi kontaktat hallen och framfört att vi inte vill dela omklädningsrum med något annat lag. Förhoppningsvis kan Stockholmslagen komma ombytta samt åka hem och duscha så att vi som har en längre hemresa får egna omklädningsrum och möjlighet att duscha efter matchen. Vår rekommendation då det är match innan vår är att åka ombytt så hoppas vi på eget omklädningsrum efter matchen. 

Det säkerhetsprotokoll som SvBF tagit fram hänvisar mycket till sunt förnuft och eget ansvar. Vi vill att varje spelare själv ska känna att de får göra ett val om de vill åka med eller inte på bortamatcher. Självklart också att vi alla tar ett eget ansvar för att minimera risken att smitta genom att säga ifrån och stanna hemma om vi är sjuka eller har symptom. På samma sätt som vi förväntar oss att de vi ska spela mot gör. På vårt årsmöte kom vi därför fram till att vi främst vid bortaresor ska ta ut 10 spelare, en jourreserv som är beredd att hoppa in med kort varsel om någon blir förhindrad att åka med. Det kommer alltså finnas 10 namn på laguttagningen i vårt allsvenska lag vid bortamatcherna i första hand. Vårt mål är att vi ska hinna prata med den som är jourreserv innan laget presenteras och därför kan publiceringen av laget dröja någon dag.

Som tidigare är lagkonstallationerna preliminära och kan justeras innan match. Har ni frågor eller synpunkter kring laguttagningarna får ni gärna ta detta direkt med de som tar ut lagen. Den här säsongen är det Karin & Pia som sköter laguttagningen.

Nu laddar vi för en annorlunda - men förhoppningsvis lika rolig bowlingsäsong
med vårt gröna gäng!


Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info