Hoppa till sidans innehåll

Seger för reservlaget!

30 JAN 2022 23:16
För allsvenska laget har nu två matcher flyttats p g a sjukdom i bowlinghall och gästande lag. Reservlaget spelade returmatch mot BK SF-04 och våra grymma Zoritor var tongivande när banpoängen plockades hem!
  • Skapad: 30 JAN 2022 23:16

Allsvenska laget fick stå över även denna helg då BK Cahoot från Kalmar hörde av sig och bad att få flytta matchen pga sjukdom. Vi valde den sportsliga vägen och gick med på det. För även om vi kanske hade behövt få poängen är det roligare att vinna när man spelat om den! Det gav även oss i ett skade- och sjukdomsdrabbat Zorita en chans att återhämta oss och prova spelare i reservlaget.

Söndagen var det så reservlagets tur för ett returmöte mot BK SF-04 från Åtvidaberg. Förra mötet i Åtvidaberg slutade med en förlust för vårt blandlag så det var revanschsugna spelare som hälsade dem välkomna till Sporthallen. Det blev också en bra öppning med 4-1 i första serien. Andra serien fick vi med oss tre bord men tappade ett och även totalen med 28 poäng. Övertag med 7-3 efter halva matchen som fortsatte vara lika jämn. Resultaten sjönk för båda lagen i andra halvan av matchen men fortfarande lika jämnt. Tredje serien vann lagen två bord vardera men vi fick med oss totalen med 6 poäng! Därmed var en poäng säkrad via 10-5. Fjärde serien blev riktigt jämn från början till slut och även här blev det två bord vardera men skiljde endast EN poäng på totalen - denna gång till SF-04 fördel. Det blev en vinst med 12-8 och det otroligt jämna kägelresultatet 5186 - 5185! Matchbäst blev BK SF-04 spelaren Michael Johansson på 744 poäng och grymt kul att se deras junior Leo Gustafsson spela ihop fina 739 poäng. I vårt gemensamma reservlag får vi känna oss lite extra stolta då det var Zoritorna som stod för topp-placeringarna genom Maria J 721 p,  Sylvia 682 p, Anna 670 p och Karin 500 p/3 serier. Anna/Maria J plockade dessutom hem full pott i banpoäng! Hela matchprotokollet hittar du här

Vinsten fick reservlaget att klättra i tabellen till en fjärde plats. Nästa ordinarie match för reservlaget blir en hemmamatch på söndag den 20/2 kl 11.00 mot serieledande BK Mjölby Bowling.

För vårt allsvenska lag kan det vara så att Svenska Bowlingförbundets seriekommitté väljer att lägga in någon av de flyttade matcherna under uppehållet men inget är klart där ännu.
Nästa ordinarie match för allsvenska laget blir först söndagen den 27/2 då det väntar ett nytt sammandrag på RC Arena i Jönköping och Zorita kommer spela följande matcher;
kl 13.00 LDBS Zorita - BS Hässle
kl 16.00 BK Hallandia - LDBS Zorita
Eftersom vi ännu inte vunnit någon match huserar vi längst ner i tabellen i Södra Allsvenskan och har 6 poäng upp till Hässle som även har en match mer spelad. En vinst mot dem i sammandraget vore mycket värt. Andra matchen blir en utmaning då det är serieledande Hallandia vi möter men vi ska givetvis göra allt vi kan för att få med oss poäng hem!

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info