Hoppa till sidans innehåll
Segerresan fortsätter (arkivbild)

Segertåget fortsätter

24 NOV 2019 18:23
Segerresan fortsätter för tjejerna i Zorita och deras maskot Zigge även om det inte sker i tåg utan i minibuss.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2019 18:23

Lördag morgon samlades nio lite trötta men glada och förväntansfulla tjejer för att ge sig av på 2019 års sista bortamatch! Som vanligt packade vi in oss i minibuss hyrd hos MABI som vi även passar på att tacka för bra samarbete under hela 2019!

Det var bara en match, s k derbymöte mot BK Kyrk i Skövde. Känns kanske inte riktigt som något derby när det är ca 2,5 timmars resa mellan lagen. Efter ett kort stop i Mullsjö fortsatte resan mot Skövde. Vi kom fram i tid då väglaget och vädret var helt ok.

Vi öppnade med vad som sedan skulle visa sig bli matchens bästa omgång och plockade hem fyra banpoäng direkt. Andra serien blev klart jämnare då hemmalaget ökade lite samtidigt som vi tappade. Vi hämtade dock upp oss i slutrutorna rejält Maria J/Gittan tappade med 20 poäng och Sandra/Karin tappade med bara 8 poäng från ett underläge med över 50 poäng efter halva serien! Efter halva matchen hade vi ledningen med 7-3. Tredje serien höjde vi  nivån ett snäpp igen medan hemmalaget gjorde sin sämsta omgång. Det innebar 4-1 till oss och matchen var därmed avgjord efter tre serier. Vår sista serie blev vår sämsta omgång medan hemmalaget gjorde sin bästa. Det blev dock en otroligt jämn serie där vi vann två bord vardera och när Pia gick upp för att slå matchens sista slag såg hon till att vi fick totalen med EN poäng. Matchen slutade 14-6 till oss. Tacksamma och glada över ännu en seger tackade vi för matchen. Kyrk som påminde om säsongens första möte som slutade 17-3 tyckte att detta var ett rikigt framsteg och lovade att inför säsongens trejde möte skulle de träna upp sig ännue mer och ge oss en ordenlitg match. Tycker det lät som en härlig inställning och positiv anda så vi önskar dem lycka till och hälsar dem välkomna till Sporthallen den 18/1 2020!

Även om våra siffror inte var skyhöga, 5327 mot hemmalagets 4990 gjorde vi som vanligt en riktigt bra laginsats och det blev många byten på svårlästa och känsliga banor. Bäst på att läsa banorna i Zorita var Maria J som fick ihop fina 775 poäng följt av Moona på 713 och Felicia på 704 poäng. Vill dock lyfta hela laget som trots att flera hade det tufft höll humöret uppe och fortsatte kämpa! Matchens högsta slagning hade hemmalagets Jeanett på 798 poäng. Hela matchprotokoll hittar du här

Efter matchen valde vi att stanna kvar och äta i hallen (O'Learys) och vi fick gott om tid att umgås då väntan på maten blev lång. Efter välbehövt matintag styrdes minibussen hemåt med ett kort stopp även denna gång i Mullsjö för att inhandla lite välförtjänt lördagsgodis att fira segern med! 

Nästa helg väntar sista matcherna för det här året för Zorita. På lördag 30/11 kl 16.00 tar vårt obesegrade div 1-lag emot Team Alley från Lidköping. På söndagen ska äntligen vårt reservlag få spela igen och det blir två bortamatcher i Motala mot Ten Pin och Team Baltzar kl 10.00 respektive 11.40. Vi hoppas självklart på en bra avslutning på året och på starkt publikstöd vid vår hemmamatch!

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info