Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Wiklund Försök till gruppfoto på oss själva innan hemresan!

Stockholm igen...

27 SEP 2020 23:35
Den här lördagen var det dags för nytt Stockholmsbesök. Vi mötte samma lag som för två veckor sedan men nu i deras hemmahallar. Humöret uppe trots förluster och känslan av att "det är nära..."
  • Skapad: 27 SEP 2020 23:35

Den här gången var det reservlaget som stod över och bara allsvenska laget som spelade. Vår andra matchhelg innebar en ny resa till Stockholm för att möta samma lag som för två veckor sedan fast den här gången på deras egna hemmahallar.

 

Vi var inte helt samma gäng då Ulli och Pia av olika anledningar inte kunde åka med den här helgen. Istället fick vi möjlighet att ta med ytterligare två ungdomar Anna och Amanda. Båda har varit med och spelat med vårt representationslag tidigare och så sent som sista seriematcherna i Karlstad förra säsongen innan serien bröts. Däremot har nog inte samtliga av våra ungdomar varit med samtidigt och spelat i representationslaget så de sänkte vår medelålder rejält!

Första matchen var mot BK Prime i Gullmarsplan där vi också fick möjlighet att hälsa på och spela mot en fd Zoritaspelare, Hanna Hillman. Vi inledde matchen lite avvaktande och det pendlade mellan plus och minus på tavlan. När serien var slutspelad hade vi bara fått med oss ett bord och det var Sandra/Karin som knep en poäng med just det, en poäng. På bordet bredvid var Felicia/Moona nära men där vägde det tyvärr över till Primes fördel med lika liten marginal. Andra serien såg det bra länge ut att kunna bli 5-0 till oss eller iaf 4-1 men Prime spurtade starkt i slutrutorna medan vi hade lite för mycket tomrutor och det blev 3-2 till dem. Tredje serien tappade vi spelet helt och Prime avgjorde matchen via 5-0. Vi ryckte upp oss lite i sista serien och kunde få med oss två poäng till men 15-5 och 5477-4865 var inte vår starkaste insats. Matchbäst blev hemmalagets Annika Kilander på 812 och hos oss var det Maria som läste banorna bäst och fick ihop 699 poäng. Storspel av Anna i andra serien med 205 poäng och vår enda serien över 200. Hela matchprotokollet hittar du här

Efter matchen åt vi vår förbeställda mat i hallen innan vi packade och åkte vidare några minuter till Bowl-O-Rama för att spela mot AIK Dam. Även den här matchen började med 4-1 efter att Felicia/Moona lyckats vinna sitt bord och även denna gång var bordet bredvid nära då Sandra/Karin försökte spurta ikapp men tyvärr tappade med 4 poäng. Även här blev andra serien vår bästa serie och slutade 3-2 då även hemmalaget gjorde sin bästa serie. Vi tappade inte allt i tredje den här matchen men det märktes att vi var trötta och slitna. AIK avgjorde matchen med 4-1 i tredje och båda lagen var ganska trötta i sista serien som slutade 3-2. Matcen slutade 14-6 i banpoäng och 5525-5092 i kägelpoäng så vi höjde oss en aning. Matchbäst blev hemmalagets Susanna Ahlm och Nathalie Asklund båda på 768 poäng. Vi hade tre spelare över 700-strecket denna match med Moona i topp på 737 poäng, Maria 717 poäng och Sandra 704 poäng. Jämnt och bra spel av Anna och Amanda i den här matchen lovar gott inför framtiden! Hela matchprotokollet hittar du här

Vi var som sagt lite trötta och slitna efter tidig morgon och två matcher, något man kunde se om man tittade på hallens livestreaming i efterhand. Vi vinner och vi förlorar som ett lag och ännu återstår många matcher innan säsongen är över (det hoppas vi iaf)
Nu väntar ett långt uppehåll eftersom vårt lag står över två seriehelger i oktober. Under den tiden kan vi träna och förbereda oss för hemmapremiären lördagen den 7/11 kl 14.00 mot Gotlandstjejerna i Stånga IF.


Så glada över att vara tillbaka vid hemmahallen och inse att vi nu gjort våra bortamatcher för 2020!
Nu ser vi fram mot fyra hemmamatcher i november!
Vi tackar MABI Linköping för bra samarbete och återkommer 2021 när vi ska resa igen.

Skribent: Karin Wiklund

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info