Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Karlsson Kämpande reservlag i Åtvidaberg

Svidande förluster!

22 JAN 2022 23:09
Det blev ett sjukdomsdrabbat Zorita som lördag 15/1 åkte till Rosenlund i Jönköping för att spela hemmamatch mot BK Oden från Falköping och söndag 16/1 till Åtvidaberg.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2022 23:09

Årets första match blev en hemmamatch - men den spelades tyvärr i neutral hall så våra Zoritor fick på lördagmorgonen packa ihop sig och sina klotväskor i två bilar från MABI och rulla söderut. Hemmamatchen skulle nämligen spelas på Rosenlund i Jönköping.

Det blev ett sjukdomsdrabbat Zorita som tvingades åka med åtta spelare till matchen då det inte fanns några fler att tillgå och sätta in. Efter att inte haft någon match i allsvenskan var det dock åtta spelsugna tjejer som i god tid anlände till Jönköping. Även våra motståndare BK Oden var på plats i god tid så vi kunde värma upp och spela in oss i lugn och ro och t o m starta lite tidigare.

Även om oljeprofilen var densamma så var ansatserna allt annat än vad vi var vana vid hemifrån och ställde till det för en del av oss. Första serien fick vi bara ihop 1247 kägelpoäng mot Odens 1345 och de tog banpoängen med 1-4. Andra serien gick mycket bättre även om det inte blev några höga siffror. Vi vann den med 3-2 och hade jämnat ut resultatet en aning. Tyvärr bjöd väl varken vi eller Oden på någon Allsvensk klass och det sved då jag vet att vi kan så mycket bättre i Zorita. Tredje serien var jämnt och vi vann två bord men tappade tyvärr totalen med 41 poäng. Det var fortfarande inte avgjort inför sista serien utan stod 6-9 i banpoäng. Vi ökade men Oden ökade ännu mer och det var endast Ulli/Maria J hos oss som lyckades ta sitt bord. Matchen slutade med förlust 7-13 och kägelpoängen 5365-5545. Matchbäst blev vår Sandra som fick ihop fina 787 poäng följt av Felicia på 776 poäng och Ulli på 708 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här
Det blev en tung resa hem som lättades upp lite av en trevlig lunch vid Brahehus!

Reservlaget spelade sin första match för året på söndagen den 16/1 i Åtvidaberg mot BK SF-04. Eftersom vi hade ont om spelare hade vi inte mindre än tre spelare som dubblerade från lördagen Sandra, Sylvia och Anna. Utöver det var det Amanda som var med från Zoritas sida. Även Teamet skickade fyra spelare så laget spelade utan reserv vilket inte gör så mycket i en 4-banors hall. Det är svårt att följa en match i en 4-banorshall men det såg ändå jämnt och bra ut och visade sig att vårt lag vann första serien med 2-3. Resterande serier vann dock hemmalaget och matchen slutade 12-8, kägelpoängen 5199-4976. Även i denna match var Sandra i topp i vårt lag med 720 poäng. Bra spel även av Anna som ökade varje serie och fick ihop 642 poäng, Sylvia hade 581 poäng och Amanda 479 poäng efter jämnt spel. Hela matchprotokollet hittar du här

Allsvenska laget som den här helgen 22/1 fick flytta fram sin hemmamatch mot Hallandia pga sjukdom i hallen har nu sex poäng upp till BS Hässle och till kvalstrecket. Nästa helg hoppas vi på lördag 29/1 kl 10.00 få spela årets första riktiga hemmamatch mot tabelltrean BK Cahoot från Kalmar. Vi hoppas givetvis även på publikstöd och att vi tar vår första seger!

Reservlaget som fick flytta fram sin match mot hallkollegorna i blandlaget City/Zorrow spelar nästa söndag 30/1 kl 12.00 hemma mot BK SF-04. Även reservlaget huserar just nu i botten av tabellen men på samma poäng som BK Örnen R och bara en poäng efter BK SF-04 så vinst på söndag skulle sitta fint.

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info