Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Wiklund Minibuss från MABI självklart parkerad vid bowlingskylten utanför RC Arena!

Tufft sammandrag i Jönköping

25 OKT 2021 22:36
Vi såg verkligen fram mot sammandraget i Jönköping - att få spela två matcher och umgås en hel dag!
  • Skapad: 25 OKT 2021 22:36

Det var glada och laddade tjejer som gav sig iväg mot RC Arena i Jönköping för en heldag tillsammans! Glada över att det inte var så lång resa och över att få spela bowling och få testa kunskaperna på en lite svårare profil. Vi hade dessutom fullt lag, vilket kändes riktigt bra!
Resan ner gick bra och snabbare än förväntat så det hanns med en snabbfika innan ombyte och uppvärmning på banorna. Tredje mötet på raken med BK Calluna väntade i första matchen. Vi spelade vår match på bana 1-8 med reserv som fick värma på bana 20?!
Första serien gick riktigt bra! Vi fick med oss kantborden och var bara ynka tre käglor från att ta ett tredje bord. Även totalen tippade över till oss så ledning med 3-2 kändes toppen! Vet nog inte riktigt vad som hände i andra serien men som från ingenstans sjönk vi med 200 poäng... Det blev 0-5 efter ännu en bordsförlust med ynka två käglor denna gång. Vi höjde oss igen i tredje och fjärde serien men tyvärr gjorde även Calluna det och matchen var avgjord redan efter tre serier. Tung förlust med 5-15 i banpoäng och 5436-5922 i kägelpoäng. Sandra var den som läste banorna bäst hos oss med 736 poäng följt av Lagge på 709 poäng och Felicia på 704 poäng. Matchbäst blev Callunas Ann Britt Östensson på 840 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Några timmars vila, lunch och sedan kl 16.00 var det dags att ge sig på nästa match. Den här gången mot Cahoot som vi i pausen kunnat se storspela mot Calluna på bana 9-16. Även denna match fick vi dock spela på bana 1-8. Vi valde att testa en gång till med samma laguppställning som vi startade med matchen innan. Dock ändrade sig det redan på inspelet då Felicia spelade sönder tummen och var tvungen att stå över första serien för att laga den. Inledningen var avvaktande och klart mer jämn än vad banpoängen 1-4 antyder. Tyvärr sjönk vi även denna match i andra serien medan Cahoot-tjejerna började hitta spelet. Resultatet 1-9 efter två serier och vi hade verkligen svårt att få med oss käglorna i första slaget och slarvades tyvärr även en del med spärrarna, vilket gav lite för mycket tomrutor. Tur nog hade vi startat matchen lite tidigare för i trejde serien blev det en hel del banfel på bana 1 och det höll i sig så pass att lagen som spelade där i fjärde serien fick avsluta på bana 9/10. Det visade sig vara riktigt bra banor för Gittan och Carina som avslutade där med 428 som lag! Även Cahoot som spelat sin första match på den sidan av hallen hade nästan 300 poäng mindre i denna match. Tyvärr blev det ju ännu en förlust för oss med 3-17 i banpoäng och 5253-5751 i kägelpoäng. Vi hade ingen spelare som nådde 700-strecket, Maria J var närmast på 698 poäng följt av Gittan på 687 poäng. Bra comeback av Carina som klev av efter första men kom in igen i tredje och fjärde och fick ihop 512 poäng på 3 serier. Matchbäst blev Cahoots Frida Löhnert på 856 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Vårt allsvenska lag tar nu jul- och nyårsuppehåll, tyvärr utan att hunnit spräcka nollan. Men tabellen är ändå ganska jämn med tre lag i topp på 8 poäng, fyran har 6 poäng och Hässle ovanför oss har 4 poäng. Så vi ser fram mot nya matcher nästa år och möjligheter att börja klättra i tabellen!

Reservlaget hade sin andra match för säsongen hemma på söndagen kl 12.00 mot blandlaget Team Baltzar/Ten Pin från Motala. Zorita hade fyra spelare med i laget men vi kunde aldrig riktigt ge Motalaspelarna någon match. De vann samtliga serier och hade avgjort matchen redan efter tre spelade serier. För Zorita spelade Sylvia 614 poäng, Amanda 583 poäng, Anna 432 poäng/3 serier och Maria M 425 poäng/3 serier. Hela matchprotokollet hittar du här

Reservlaget tar inte jul- och nyårsuppehåll riktigt än utan har några matcher kvar. Nästa söndag kl 10.00 väntar säsongens första bortamatch mot BK Örnen i Vilbergen, Norrköping.

I brist på matchbilder bjuder vi här på lite vackra vyer från ett gråmulet Jönköping (Fotograferat av Gittan Aronson under promenad)

Jönköping.jpg

Huskvarna.jpg

När vi efter en hel dag kom till minibussen lyste bowlingskylten så fint!
20211024_183129.jpg

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info