Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust och oavgjord premiärmatch!

17 OKT 2021 22:04
För allsvenska laget blev det tyvärr ingen revansch utan ännu en förlust. Zoritas första poäng kom istället i premiärmatchen för reservlaget.
  • Skapad: 17 OKT 2021 22:04

Även om förlusten kändes väldigt tung igår så kan vi så här lite efteråt konstatera att vi kämpade på hela matchen och det var stundtals en riktigt spännande och jämn match. Calluna som kom på besök sen lördageftermiddag öppnade starkast då lagen tog två bord vardera i de två första serierna men gästerna fick med sig totalen. Tredje serien tappade vi lite för mycket även om Calluna också gjorde det och det var bara Lagge/Maria J som fick med sig en poäng. Det innebar 5-10 inför sista serien och ett tag såg det faktiskt ut som att vi skulle kunna rädda oavgjort. På första och andra banparet vann vi med 10 respektive 19 kägelpoäng. På tredje och fjärde banparet var siffrorna klart högre och Callunas båda spelarbar hade över 380 poäng. Vår duktiga Sandra på fjärde banparet avslutade sin serie examplariskt med tre strajkar men det gjorde även Callunas andra spelare och därmed tappade Sandra/Karin med 11 poäng trots att de slog Zoritas högsta lagslagning denna match. Tredje banparet hängde också med bra i mer än halva serien, sen blev det tyvärr lite tomrutor samtidigt som Callunas spelare täckte med strike och spärr. Det blev ytterligare en 2-3 och förlust med 7-13. Bra kämpat av laget och en superstort tack till vår trogna hemmapublik ledda av vår Marita som peppade hela vägen - det var så kul att få spela hemmamatch och känna den härliga stämningen! Sandra hade högsta slagningen i hemmalaget på 747 poäng följt av Ulli på 693 och Carina på 677. Matchbäst blev Callunas Sofia Lassila på 816 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

För vårt nya gemensamma reservlag Team Linköping BC/LDBS Zorita var det premiärmatch och Linköpingsderby mot City Club/Zorrow Club.
Det blev en kanonöppning i den matchen med 4-1 i banpoäng. Andra serien blev lite mer jämn och slutade 3-2. Tredje serien bytte City/Zorrow in Zoritas styrelseledamot Per och lade in en högre växel. Det blev 1-4 och jämna 8-7 inför sista serien. Sista serien blev jämn och vårt lag lyckades vinna två bord som räckte till oavgjort och en poäng var. Fyra Linköpingslag möttes och delade på poängen.
Matchbäst blev vår egen ungdomsledare Joel från Team Linköping på otroligt fina 892 poäng! För Zorita spelade Maria M som efter över ett års uppehåll spelader riktigt bra och fick ihop 635 poäng, Sylvia Berg fick ihop 611 poäng och vår yngsta Amanda spelade riktigt bra och jämnt och fick ihop 529 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Även nästa helg blir det hemmamatcher för våra lag - dock kommer allsvenska laget få spela sina på ett sammandrag i Jönköping på söndagen. Kl 10.00 blir det ett tredje möte mot Calluna och kl 16.00 möter vi Cahoot.
Reservlaget spelar på söndag kl 12.00 hemma mot blandlaget från Motala Team Baltzar/Ten Pin.

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info