Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Wiklund Glad hemresa trots två tunga förluster!

Tung söndag!

27 SEP 2021 13:55
Vi hade i alla fall tur med vädret och riktigt roligt i bussen - vet inte om det finns så mycket mer att säga om söndagens bortamatcher!
  • Skapad: 27 SEP 2021 13:55

Självklart finns det mer att säga om söndagens bortamatcher men vi börjar med att förklara bildserien från vår hemresa i minibussen. Första delen är koncentrationen längst fram hos Ulli som kör och Carina läser karta. Andra delen är från mellansätets fruktstund där Gittan, Sandra och Karin åt bananer. Tredje delen är supergänget som (nästan alltid) krånglar in sig längst bak, där ser ni Moona som äter mellis, Felicia som visar hur hon tycker matcherna gick och alltid lika glada Sylvia - ja som ni ser valde vi att inte deppa ihop utan titta framåt! Det är trots allt flera matcher kvar att spela!

Det var dock en tung söndag vi valt att lägga bakom oss. Tidigt på morgonen fick vi beskedet att en spelare var sjuk och det var svårt vid 6-tiden på morgonen att försöka jaga ifatt en ersättare. Så vi fick åka iväg med bara 8 spelare på en av våra längsta bortaresor.
Vi packade in oss i minibussen från Mabi och såg fram mot att vi skulle få spela i våra nya matchtröjor tryckta av ClaBris (nog med produktplacering nu). Resan ner till Borås gick bra och var lika rolig som vanligt!

Vi kom ner i tid men inte med så mycket marginal. Vi hann iaf förbeställa mat och byta om. Väl på banorna kändes väl inspelet hyfsat, konstaterade att det var mycket olja (banprofil Allsvenskan 40 2021). Sen blev det dags för matchstart mot hemmalaget BK Calluna och tyvärr måste vi erkänna att inte mycket stämde. Vi hade i ärlighetens namn behövt byta av fyra spelare i både första och andra serien. Kägelpoängen 1168 sjönkt till 1146 och det var bara Felicia/Moona som lyckades knipa en banpoäng i första. Andra blev det 5-0 och rätt rejält underläge. Vi lyfte oss ändå riktigt ordentligt i tredje serien och gnetade ihop 1338 poäng - tyvärr hjälper inte det när även hemmalaget ökar på men två bord fick vi med oss genom Felicia/Moona och Carina/Ulli. Sista serien storspelade hemmalaget och vi kunde bara titta på. Felicia/Moona lyckades med oavgjort så det blev 4-0 i sista och förlust med 16-3. Vi kan säga att det var en lagförlust då alla hade svårt med banorna stundtals eller som en del av oss hela matchen. Moona, Sandra och Felicia i topp tre hos oss. Matchprotokollet hittar du här

Efter att fyllt på med energi packade vi in oss i bussen igen och åkte vidare mot Falkenberg och match mot BK Hallandia. Passade på att få med den traditionsenliga U-svängen och kom fram till hallen ca 25 min innan matchstart. Vi gjorde inga förändringar i lagparen, bytte bara plats på lag 3&4 mest av förflyttningstekniska skäl. Inspelet kändes ok men med kanske en ännu tuffare profil för oss (Elitserien Dam 41 2021) då de flesta av våra spelare inte har så mycket klotmaterial att välja mellan. Vi gjorde en klart bättre inledning på denna match med 1249 men Hallandia var vassare och kunde via 1411 plocka hem full pott i banpoäng. Andra serien ökade vi ytterligare lite men lyckades bara knipa ett bord genom Sandra/Karin som verkligen hittade in den serien med 400 poäng tillsammans.
Tredje serien stängde Hallandia matchen totalt när de dundrade in 1634 kägelpoäng och 5-0 i banpoäng. Tror luften gick lite ur oss där och det blev bara en banpoäng till för oss även denna gång genom Sandra/Karin. Det blev en förlust med 18-2 även om vi höjde kägelpoängen lite från Borås. Positivt med helgen var att ha Sandra tillbaka från junior-EM och i Falkenberg hittade hon spelet bättre än Borås och fick ihop 785 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Nu är det uppehåll över två helger där vi kan träna och några av oss kommer säkert även tävla. När seriespelet drar igång igen väntar en revanschmatch hemma mot BK Calluna - lördagen den 16 oktober kl 16.00 - kom och heja på oss då!

På söndagen den 17 oktober kl 10.00 är det seriepremiär för reservlagsserien och vi har ett lag tillsammans med Team Linköping BC där vi har med tre spelare till hemmamatchen mot hallkollegorna och blandlaget City/Zorrow.

Skribent: Karin Wiklund
E-post: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info