Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marita Wormén Glada miner i truppen som vann över tabelltvåan Qvinns 25/1 2020

Vinst i lilla seriefinalen!

26 JAN 2020 20:40
Lördagen bjöd på en liten seriefinal när Qvinns från Mariestad kom på besök till Sporthallen. De bjöd på bra motstånd men vi lyckades glädjande nog hålla vår segersvit med unga Sandra i topp efter personbästa!
  • Uppdaterad: 26 JAN 2020 20:40

Lördagens morgonmatch bjöd på bra bowling och en stundtals riktigt spännande match! Det var tabelltvåan BK Qvinns från Mariestad som kom till Sporthallens Bowling för en liten seriefinal. Matchen började riktigt spännande och gästerna såg länge ut att ta hem en 4-1 ledning. Bordet Felicia/Elliz hade chans att jämna ut, det krävdes spärr och strike av Elliz i sista rutan för oavgjort vilket hon också fixade så det blev bara underläge med 1-3. Andra serien ökade vi på våra siffror och tog hem tre bord och totalen. Samma i tredje serien och det innebar att vi hade tagit grepp om matchen med 9-5 men fortfarande var matchen öppen då det bara fanns 19 poäng att spela om. Vi fortsatte att öka poängen varje serie och säkrade ett bord tidigt genom Sandra/Ulli som fick 410 poäng ihop vilket var 107 poäng mer än motståndarna. Det var också den lagkombon som plockade hem fyra poäng och vår unga lovande stjärna, Sandra Lundgren, såg till att slå till med personbästa och lagets högsta resultat inför uppehållet - 836 poäng (210, 190, 222, 214). Med det resultatet blev hon även matchbäst fölt av Moona på 763. Hos Qvinns var det Stina Rasmussen som lyckades bäst med 735 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här
Segern innebär att vi nu leder serien med 11 poäng för Qvinns. Det ser helt klart ut som att vi kommer vinna serien men vi kommer självklart fortsätta spela om det - en match i taget och vi ska möta Qvinns en gång till på deras hemmaplan under våren.

För vårt gemensamma reservlag var det en klart tuffare match på söndagen hemma mot Motalalaget Team Baltzars reservlag. För Zorita spelade Sylvia, Amanda och Maria M. Vi gjorde en kanonstart och plockade hem första serien med 3-2. Andra serien tappade vi på tok för mycket poäng pga allt för många tomrutor och Baltzar tog full pott vilket innebar 3-7 efter halva matchen. Även om vi höjde siffrorna en aning så var det tyvärr lite för mycket missar som innebar tappade banpoäng, så nära var det att vi faktiskt kunnat vinna. Istället blev det en förlust med 6-14. Matchbäst här blev Team Baltzars duktiga junior som både kommit med i Team Youth Academy och in på bowlinggymnasiet, Elliot, han spelade ihop 800 poäng och hade faktiskt bara två spärrmiss. I vårt gemensamma reservlag var det Joakim från Team Linköping som lyckades bäst med 787 poäng och höll sig på sex spärrmiss.  Hos våra Zoritor var det Sylvia som hade högsta resultatet på 659 poäng, Maria M 578 och Amanda som inledde riktigt bra på fina 173 spelade tre serier och fick ihop 405 poäng. Tror och hoppas att många i både vårt och motståndarnas reservlag tar chansen att träna spärrspel under uppehållet.
Hela matchprotokollet hittar du här
Reservlaget ligger kvar näst sist i tabellen på 6 poäng under upphållet, vilket är samma som Hajen som ligger över har och en poäng efter TenPin så chanserna finns att klättra i tabellen

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info