Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Karlsson Sandra efter första dagen på landslagsförberedande lägret i Eskilstuna 19-20/6 2021

Zoritas Sandra i landslaget!

01 JUL 2021 00:09
Vi måste bara få dela med oss över en väldigt rolig nyhet som vi är glada och stolta över - Zoritas Sandra Lundgren blev uttagen till landslaget och ska representera Sverige i junior-EM i Holland!
  • Uppdaterad: 01 JUL 2021 00:09

Ni som varit med och följt oss i Zorita på banorna, hemsidan och i Corren vet att vi gärna lyfter fram våra lovande ungdomar och vi är otroligt glada när vi lyckas få med tjejer i ungdomsverksamheten som sedan fortsätter och utvecklas.

Våren 2015 var det nere en tjej och spelade bowling som vår dåvarande ungdomsledare Pia uppmärksammade och bad henne komma ner till en ungdomsträning. Den då 8-åriga Sandra nappade på det och började spela i Zoritas ungdomsgrupp. Det året hade vi fått ihop en ungdomsserie och redan den 22/3 2015 gjorde hon matchdebut i Sporthallens Ungdomslag.

Efter ytterligare ett års träning gjorde hon den 27/11 2016 debut i Zoritas reservlag i division 1. En debut som uppmärksammades i media då de var två unga tjejer som var med. Sandra satte personbästa i den matchen på både en och fyra serier (176 resp 531 poäng).
Till reportern sa Sandra att målet var att spela i Allsvenskan...

...det dröjde inte länge innan det målet nåddes. Lördagen den 14/4 2018 var Sandra med i allsvenska laget när vi på hemmaplan spelade sista matchen den säsongen och i allsvenskan. Vid 11 års ålder hade hon nått det målet och lyckades även ta tre banpoäng.

Säsongen efter var Sandra en del av representationslaget och har alltid varit väldigt fokuserad och tränat mycket och gärna. Hon var med när Zorita vann de flesta matcher i div 1 och hade vunnit serien om inte pandemin hade avbrutit säsongen. När vi säsongen efter fick en vakansplats i allsvenskan fick hon återigen uppfylla sitt mål och spela i Norra Allsvenskan, men även den säsongen avbröts pga pandemin.

Innan pandemin hann hon även tävla en hel del och blev bästa dam i Junior Masters vilket gav en resa och start i internationell tävling i Tyskland (som ännu ej spelats). 

Sandra blev uttagen till Team Sweden Youth Academy (TSYA) både förra året och det här året. I år kom hon även med på landslagsförberedande läger i Eskilstuna den 19-20 juni som vi bad henne berätta mer om;

Det var ett läger där vi skulle spela 18 serier på tre olika profiler. 
6 serier på Atlanta
6 serier på Montreal
6 serier på Tokyo
Jag och många andra hade svårt att spela på Atlanta, säger Sandra.
Vi fick själva tänka, läsa och analysera banorna. I slutet på lägret filmade de var och en av oss och vi kunde sedan höra av oss och be att få feedback. Jag gjorde det men har inte fått svar än.

Blev du kontaktat om uttagningen till landslaget?
Nej, men de berättade på lägret att de skulle presentera laget på tisdag kl 13.00 så vi visste att vi skulle kolla men tror ingen i familjen trodde att jag skulle komma med. Vi pratade om att jag var för ung.

Sandra som fyller 15 år på fredag kunde väl knappast fått en bättre födelsedagspresent än beskedet att hon kommit med i landslaget!

Det är kul och nervöst, säger Sandra som också berättar att farfar blev så glad att han skrek rakt ut i telefonen. Vi som spelat med Sandra vet vilket otroligt stöd hon har av sin familj och kan förstå den glädjen.

Vad händer nu närmast?
Vi ska få ett träningsschema hur de vill att vi ska hålla igång träningen under sommaren och sedan blir det ett teamsmöte i augusti.
Sedan skrattar Sandra och säger att pappa trodde nog inte jag skulle komma med för han lovade att konditionsträna med mig om jag kom med - det ångrar han nog nu! 

Har du satt upp några nya mål?
Jag hade nog aldrig kunnat drömma om att jag skulle komma med i landslaget (även om hon nämnt för någon reporter någon gång att hon ska bli proffs) så det här är en otrolig möjlighet. Planen på att söka till bowlinggymnasiet finns kvar men jag börjar ju 9:an nu till hösten. Fast jag ska åka till Bowlinggymnasiet i Nässjö några dagar i augusti och få prova på hur det är där.

När är det dags för junior-EM?
Vi åker den 8/9 från Arlanda och ska vara i Holland till den 18/9 så det kommer nog kännas ännu mer när det närmar sig.

Ja, konstigt vore väl annars att som 14-åring bli uttagen till landslaget efter en bowlingkarriär på sex år!

Nu ser vi fram mot att följa Sandras resa och träningsschema - vem vet kanske inte bara blir pappa Per som hänger på utan flera av dina klubbkamrater...

Superstort grattis till landslagsplatsen!

Etuna210620.jpg

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info