Hoppa till sidans innehåll

Vi är Zorita!


Linköpings Dambowlingsällskap Zorita bildades 1976 och har funnits i över 40 år! Vi är Linköpings enda damklubb med två lag i seriespelet. Vårt representationslag spelar i Division 1 och vi har även ett 8-mannalag i Reservlagsserie 1 tillsammans med några föreningar i hallen. Vår hemmahall är Sporthallens Bowling i Linköping.

Vi är den enda bowlingklubben med damlag i Östergötland men hoppas att fler ska förstå hur roligt det är med bowling så att vi blir fler spelare och på sikt även fler damlag.

Totalt är vi ett 30-tal medlemmar i föreningen där drygt hälften av oss är licensierade för att spela i seriespelet.

Vi bedriver också ungdomsverksamhet med en separat ungdomsträning i Linköpings Sporthall där vi har både tjejer och killar i åldern 7-15 år som är med oss och tränar, även de ingår som våra medlemmar.
De tjejer som är äldre (15-25) tränar med våra seniorer. De killar som är äldre och vill spela i seriespelet slussar vi vidare till våra bowlingkompisar i Zorrow eller Team Linköping BC, men låter dem gärna fortsätta att träna hos oss.
Klubben har utbildade tränare som ansvarar för vår ungdomsträning och även hjälper de av våra seniorer som önskar.

Zoritas styrelse består av sju aktiva spelare, en ordförande, fyra ledamöter och två suppleanter. Vi har valt att alla deltar på våra styrelsemöten som hålls ca 1 gång/månad.

Eftersom vi är en ideell förening lever vi på bidrag, arbetsuppdrag och försäljning. Vi erbjuder RestaurangChansen, Bingolottos Julkalender, NewBody samt även lite mindre lotterier. Ni kan också ha sett oss när vi inventerar på Maxi ICA Stormarknad i Linköping. Vi söker även sponsorer som vill synas på våra matchtröjor eller på annat sätt stötta oss i vår verksamhet. Vi presenterar våra sponsorer här på vår hemsida med länkar till deras sidor.

Vi reser mycket med våra två lag och syns i många bowlinghallar - mest i Östergötland, Västergötland, Värmland och Närke. Många av våra spelare är också ute och tävlar.

Vår fasta träningstid är på tisdagar om ni vill hälsa på oss eller börja spela!
kl 17.00-18.00 Ungdomsträning
kl 18.30-20.00 Seniorträning

Uppdaterad: 16 OKT 2017 14:02 Skribent: Karin Wiklund
E-post: This is a mailto link

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info