Foto: Karin Wiklund Joel, Sandra och Hampus är nöjda efter kvalspelet i Hajen Cup 2016

Hajen Cup 2016

11 DEC 2016 21:38
Av de ungdomar som tränar med Zorita på tisdagar åkte dessa tre på lördag eftermiddag och spelade kval till Hajen Cup 2016.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2016 22:25

Hajen Cup är en traditionell ungdomstävling som spelas i Vilbergen Bowling, Norrköping i början av december varje år. Ungdomarna delas in i tre klasser efter ålder och är öppen för alla upp till 23 år. För Joel L och Sandra var det debut i tävlingen och de var laddade. Hampus som spelade för fjärde året. Alla tre spelade i den yngsta klassen upp till 13 år. Våra ungdomar hade riktigt bra sällskap på banorna och fick spela med och bland riktigt duktiga spelare. Något som alltid är utvecklande för det egna spelet. Sandra och Joel spelade tillsammans och startade på bana 3 medan Hampus spelade med Lucas från AIK och började på bana 5. Kvalspelet spelas över 6 serier där tjejer har 8 poäng extra per serie. Resultatet räknas ihop och de 16 spelarna med högsta slagningarna inom varje klass går vidare till cupfinalen. Våra ungdomar klarade spänningen med att tävla hur bra som helst och våra unga debutanter fick lovord från de äldre och mer erfarna medspelarna.

För Hampus var det sista året i ungdomsklassen och de senaste två åren har han gått till final. Den är kvalomgången trivdes han utmärkt på banorna och hade säkrat en kvalplats redan efter fem spelade serier då han var missfri i femte och fick ihop 210 poäng. Hampus slutade på 8:e plats med exakt 1000 poäng.

Våra debutanter var riktiga publikfriare och bjöd på stundtals riktigt bra spel kombinerat med ett alltid glatt humör! Det märktes att de tyckte det var kul och även om det är tufft att spela 6 serier i rad då de hittills bara spelat 4 serier på matcher. De stöttar varandra och visar en så härlig spelglädje! Sandra gjorde en slutspurt som innebar 170 (178 med hcp) i sista serien och finalplats. Hon slutade på 15:e plats med 843 poäng. Joel som spelar in sitt nya klot kommer vi nog att få se mer av till våren. Det blev ingen finalplats i år men tvivlar inte på att han försöker igen nästa år och då är med och slåss om priserna. Han fick ihop 651 poäng och kom på 26:e plats men laddar redan för tisdagens julslagning!

För finalisterna blev det ändrad finaltid och ett kvälls-sms att infinna sig i hallen kl 07.00 för finalspel kl 07.30. Till final hade sedan tidigare även Felix som brukar träna och spela med våra ungdomar tagit sig.
Det var trötta ungdomar som samlades i Vilbergen för att spela cupfinal. Cupfinal innebär att man möter en och samma spelar på en bana över tre serier. Vinner man första serien får man 1 poäng, andra serien 2 poäng och trejde serien 3 poäng. Hampus klarade inte av det tidiga morgonspelet och hittade tyvärr inte tillbaka till spelformen han haft kvällen innan. Det blev en tråkig 6-0 förlust som nog sved lite när det var sista året i ungdomsklassen. Nästa år spelar han i klass 2.

Lite bättre gick det för vår debutant Sandra som via en rejäl spurt i slutrutorna i första serien lyckades vinna den. Andra serien tappade hon så tredje serien skulle bli avgörande. Sandra avslutade med fyra strajkar i följd och kunde avgöra via bonusslaget. Här valde coach och förälder att inte informera henne om det så vi får väl helt klart kalla det för en coachmiss :) Sandra slog ner sex käglor i bonusslaget och förlorade den serien med en poäng. Åtta käglor eller fler hade gett vinst och hon hade gått vidare. Måste tillägga att Sandra var lika glad för det efter att spelat tre bra serier!
Det blev en 14:e plats i finalen för Sandra och en 15:e plats för Hampus.

Tror vi även kommer se Sandra i fler Hajen Cup-finaler!

Vår sporthallskompis Felix tog sig hela vägen till cupfinal och slutade på en 2:a plats i klass 1 - stort GRATTIS till Felix och till alla våra duktiga deltagare i Hajen Cup!