Foto: Per Karlsson Ungdomsledare Joel tillsammans med våra åtta ungdomar som spelade årets julslagning 2020!

Annorlunda julslagning!

15 DEC 2020 23:00
Det blev en julslagning för våra ungdomar även i år även om den blev utan publik och utan skumtomtar under spelet.
  • Skapad: 15 DEC 2020 23:00

Vi valde devisen ställ om ställ inte in och valde att genomföra en julslagning med traditionell "falsk 200-serie" med ungdomarna. Fortfarande gällde att inga åskådare får vistas i hallen under träning så antingen fick åskådarna träna själva på banor längre bort eller passa på att uträtta något ärende. Det blev 8 ungdomar som spelade julslagningen varav en nykomling som var nere för första gången - men som vi hoppas kommer tillbaka.

"Falsk 200-serie" innebär att ungdomarna spelar två helt vanliga serier där de försöker att få ner så många käglor de kan och täcka rutorna. Sedan i den tredje tomma serien flyttas det bästa resultatet i serierna ovan ner. Det var kanske inte så oväntat vår rutinerade Sandra som täckte upp bäst och faktiskt bara hade en tomruta och då passande nog i extraslagen efter en strike i ruta 10. Efter det var det klart jämnare och skiljde två poäng mellan 2:a och 3:e plats där Otto knep 2:a platsen med en slutspurt där han avslutade andra serien med tre täckta rutor. Amanda tog tredje platsen efter två jämna serier. Fjärdeplatsen gick till Charlie som öppnade starkt men lyckades ha sina täckta rutor i samma ruta (man får bara flytta resultat rakt ner). Sedan var det riktigt jämnt där Åke fick ihop en poäng mer genom en täckt ruta 10 och tog femte platsen. Sjätteplatsen gick till Elias som efter avslutad tävling tränade vidare och faktiskt satte personbästa på 155 poäng i ren slagning! Grattis Elias! Kvällens nykomling Alve visade att han kunde minsann också både strajka och spärra och vi hoppas att han vill komma tillbaka på fler träningar. Jämnaste serierna hade Noah där det bara skiljde 7 poäng mellan de spelade serierna men även han lyckades täcka samma rutor.

Även om vi räknar så är alla vinnare och alla får pris! Det här året genomförde vi prisutdelningen utomhus så att anhöriga fick vara med. Eftersom det var lite kyligt och regnigt bjöds det på värmande glögg till de som önskade. Alla våra duktiga ungdomar fick en påse skumtomtar, en flaska julmust och en julklapp!
Även vår duktiga ungdomsledare Joel fick skumtomtar, julmust och julklapp.

Vi saknade vår tränare Moona som brutit handleden och vår ungdom Niclas men de kommer att få sina julklappar och skumtomtar så fort vi träffar dem!

Träningstiden fortsätter december ut för de ungdomar som känner att de vill komma ner och träna. Våra ungdomar Joel och Sandra kommer finnas på plats och nästa tisdag den 22/12 kommer även Karin (och Per) vara med då vi hoppas få chans att träna både Alve och kanske även en ny tjej. Vi återkommer med information här och på facebooksidan hur det ser ut med träningar den 28/12 samt 5/1.
Ordinarie ungdomsträningen startar upp igen den 12/1 2021.

Vi passar på att önska
alla våra ungdomar