Ungdomarnas Klubbmästerskap 2019-2020

29 APR 2020 11:24
Tisdagen den 28 april 2020 avslutades ungdomarnas träning med ett klubbmästerskap
  • Skapad: 29 APR 2020 11:24

Ungdomarnas träning avslutades med klubbmästerskap i två klasser; en tjej- och en killklass.

De får en inteckning i den stora bucklan som de två vinnarna i varsin klass får turas om att ha.

På startfältet fanns föregående års klubbmästarinna Sandra på tjejsidan, eftersom föregående års klubbmästare på killsidan har ”vuxit” ur gruppen (vi har ungdomar både tjejer och killar i åldrarna 7-16 år), så var det spännande och se vem som skulle bli ny klubbmästare på killsidan.

Mästerskapet spelas över 3 serier, det är ungefär vad vi hinner med på en timmes tid.

I år var det 5 killar och 2 tjejer som spelade om titeln, då antalet deltagare har reducerats i och med COVID-19 pandemin på träningarna från mars månad med som mest 13 st till nu deltagande 8 st, en av killarna började så sent som i slutet av januari att vara med på träningen och har utvecklats i sin egen takt och lyckats bra även i den avslutade träningen. Ungdomarna har under året haft en massa träning på spärrspel, och lite interna matcher som mix och minibowling och detta har gett gott resultat. Som sparring fick Pappa Per (Sandras pappa) hoppa in och spela då det blev en ungdom som anmält sig sjuk till kvällens tävling, Pappa Per peppade ungdomarna och hade roligt ihop med dem.

Efter 3 serier var det svårt att skilja åt tjejerna då de gjorde lika resultat, men vi fick räkna antalet strike, för att se vem som blev klubbmästare. Sandra blev årets ungdomsklubbmästare med 1 strike mer än Amanda som spurtade ikapp i sista serien. På killsidan så vann Niclas före Kevin (som nyligen har börjat spela och träna med oss). Resultat följer.

Efteråt blev det sedvanliga medaljutdelning – alla får en medalj oavsett plats, segrarna i de olika klasser får en inteckning i ”bucklan”. Föräldrarna som satt på läktaren med gott avstånd enl. COVID-19 restriktioner, tog bilder och hejade på sina ungdomar.

Vi tränare tackade för säsongen och hoppas att ni ungdomar kommer tillbaka till hösten för vi har så fina och härliga ungdomar, det är vi tacksamma och glada för.

Vi startat tisdagen den 1 september 2020 kl 1700 till 1800.

Informationsbrev har de föräldrar vars barn har deltagit idag fått med sig hem, och de ungdomar som nu inte har varit på de senaste träningar kommer föräldrarna få det via mejl.

Resultat totalt:

1 Sandra           476 (9 strikar)  Klubbmästare i tjejklassen

2 Amanda          476 (8 strikar)

3 Niclas             388                   Klubbmästare i killklassen

4 Kevin              328

5 Åke                 304

6 Noah               229

7 Nils                 210 (som var jämnast över 3 serier)

Bilder tagna under spel och efter av Per Karlsson och Moona Åberg

Ungdom KM 2020-04-28