Hoppa till sidans innehåll

Veckans övning


På den här sidan kommer du hitta vad som är den planerade träningen på respektive tisdag om du vill veta redan innan träningen.

Vi kommer under hösten och våren lägga mest tid på de olika delmomenten i grundteknikträning som är

  • Startposition
  • Igångsättning
  • Ansats
  • Slutposition
  • Släpprörelse

Vi lägger också fokus på spärrträning som en viktig grund, helst för våra ungdomar som nu tränat några år. Det spärrsystem som vi i Zorita valt att lära ut är det vi kallar 4-7-11 och som på varje träning ligger framme men kommer tränas på effektivt under hela november och december. Då kommer ungdomarna få "spela in sig" över 4:e pil för att träffa på 1:ans kägla (den längst fram). Det ger dem även chansen att träna precision. När de blir duktiga på att sikta på samma riktpil (eller korridor mellan pilarna för våra yngre) kan de även lära sig "strikejustering". Självklart är det här något som tar tid och ständigt behöver tränas på så momenten med ansats/tajming, spärrspel och strikejustering/sikta kommer fortsätta även under våren.

Höstsäsongen avslutas med en utvärdering där ungdomarna får chans att berätta hur de upplevt övningarna, fria träningen och oss som ledare/tränare. Vi tar gärna emot feedback både från ungdomarna och er föräldrar löpande under säsongen och hoppas ni känner att ni kan prata med oss om det är något ni funderar över, något ni kanske inte förstår varför vi tränar på eller vad det går ut på.

Säsongen 2016/2017

September
Fokus ligger på att träna in att ta fyra steg och försöka förstå var klotet befinner sig i förhållande till kroppen i alla stegen

Oktober
Precision kommer vara stor del av höstens träning. Förståelse för att känna till och använda sig av startposition - var ställer jag mig?
Även att sikta på riktmärken i banan och göra förflyttningar.

Vi kommer även låta ungdomarna träna på att skriva och räkna bowling.

  

Uppdaterad: 28 SEP 2016 14:51 Skribent: Karin Wiklund
E-post: This is a mailto link

Zorita Ungdom

c/o Karin Wiklund
Idrottsvägen 1 A lgh 1001
590 18 MANTORP
070-557 26 76

This is a mailto link

Bowlinghallen
013-14 50 02

VI är Zorita!
läs mer om klubben
 

Våra sponsorer; 

 

Se Zoritas hemmamatcher i;sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

Postadress:
Linköpings DBS Zorita - Bowling
Maria Johansson, Hovetorpsgatan 56
58735 Linköping

Besöksadress:
Sporthallens Bowling, Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link